• Πολιτική

    Πέθανε η Λίντα Τριπ, η γυναίκα που αποκάλυψε το σκάνδαλο Λεβίνσκι

    • NewsRoom

    Λίντα Τριπ


    Σε ηλικία 70 ετών πέθανε η Λίντα Τριπ, η γυναίκα που αποκάλυψε την «ανάρμοστη σχέση» μεταξύ του Μπιλ Κλίντον και της Μόνικα Λεβίνσκι, ένα σκάνδαλο που είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

    Η Λίντα Τριπ πέθανε έπειτα από μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της στα αμερικανικά ΜΜΕ.

    Η Λίντα Τριπ ήταν το πρόσωπο που είχε ηχογραφήσει τις συζητήσεις της με την πέτρα του σκανδάλου, την Μόνικα Λεβίνσκι, η οποία ως μαθητευόμενη στον Λευκό Οίκο είχε συνάψει ερωτική σχέση με τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

    Στην διάρκεια των συζητήσεων αυτών, η Λεβίνσκι είχε αποκαλύψει στην Τριπ τις σχέσεις της με τον Κλίντον και στην συνέχεια η Τριπ παρέδωσε τις ηχογραφημένες συνομιλίες στον ορκισμένο εχθρό του Κλίντον, τον γενικό εισαγγελέα Κένεθ Σταρ.

    Από τότε ξεκίνησε το κυνήγι του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε πιπεράτες αποκαλύψεις για την σχέση του με την Λεβίνσκι μέσα στο Οβάλ Γραφείο στη διάρκεια της δίκης το 1998.

    Η Τριπ, η οποία είχε εργαστεί και στο Πεντάγωνο, ήταν φίλη με την Μόνικα Λεβίνσκι παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας. Άρχισε να καταγράφει μυστικά τις συνομιλίες τους το 1997.

    Στη συνέχεια παρέδωσε τις κασέτες στον εισαγγελέα Σταρ, ο οποίος ηγήθηκε μίας ευρείας έρευνας για τη προεδρία του Κλίντον. Η Τριπ μάλιστα ήταν εκείνη που αποκάλυψε ότι η Μόνικα Λεβίνσκι είχε στην κατοχή της ένα μπλε φόρεμα, το οποίο φέρεται να είχε λερωθεί από το σπέρμα του προέδρου Κλίντον.

    Η Τριπ απολύθηκε από το Πεντάγωνο την τελευταία ημέρα της προεδρίας Κλίντον το 2001, και αργότερα άνοιξε ένα κατάστημα με τον σύζυγό της στη Βιρτζίνια.

    Η Μόνικα Λεβίνσκι όταν έμαθε ότι η Τριπ αρρώστησε, της ευχήθηκε μέσω Twitter ταχεία ανάρρωση. Όπως τονίζει πάντως το BBC, στη δίκη του Μπιλ Κλίντον το 1998, η καταληκτική δήλωση της Μόνικα Λεβίνσκι ήταν: «Λυπάμαι πραγματικά για όλα όσα συνέβησαν και μισώ την Λίνα Τριπ».



    ΣΧΟΛΙΑ