• Πολιτική

    Πελώνη: Ξεκινά μια νέα περίοδος δυναμικής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

    • NewsRoom

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη (ΑΠΕ)


    Η κυβέρνηση, με την σύμφωνη γνώμη της επιστημονικής επιτροπής, προχωρά σε σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως καθώς θα υποχωρεί η πανδημία θα ξεκινήσει μια νέα περίοδος δυναμικής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

    «Καθώς θα υποχωρεί  η παγκόσμια καταιγίδα  και θα προχωρούμε στη νέα κανονικότητα, θα ξεκινά για τη χώρα μας μια νέα περίοδος δυναμικής ανάπτυξης της οικονομίας και συλλογικής ανάτασης της κοινωνίας. Ήδη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρώντας προς τα πάνω τις εκτιμήσεις  της, προβλέπει  για την Ελλάδα, ρυθμούς ανάπτυξης 4,1% το 2021 και 6% το 2022.

    Αναγνωρίζει ότι τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση κατάφεραν να μετριάσουν την ύφεση  και να στηρίξουν αποτελεσματικά την απασχόληση. Προεξοφλεί ισχυρή τόνωση της οικονομίας από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και την προώθηση  των έργων που προβλέπονται σ’ αυτό» είπε.

    Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του τουρισμού λέγοντας ότι λεπτομέρειες θα δώσει το απόγευμα ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης.

    Για τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου θα ανοίξει  η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ομάδες 30 – 44 με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. Η αρχή θα γίνει με την ηλικιακή ομάδα των 40-44 και θα ακολουθήσουν διαδοχικά οι ομάδες των 35-39 και  30-34.

    Εντός του Ιουνίου -εφόσον επιβεβαιωθούν από τις εταιρίες οι προγραμματισμένες  παραδόσεις εμβολίων- εκτιμάται ότι  θα ανοίξουν και οι πλατφόρμες εμβολιασμού για τις ηλικιακές ομάδες 25-29 και 18-24.

    Ερωτηθείσα εάν η συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ φέρνει πιο κοντά την κύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο των συμφωνιών με την γειτονική χώρα απάντησε ότι το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης είναι πυκνό, οι συμφωνίες με την Βόρεια Μακεδονία θα ψηφισθούν σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό.

    «Θα προσαρμοστούν στις νομοθετικές προτεραιότητες κι όχι το αντίστροφο» είπε.

    Σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, απάντησε ότι το αφήγημά του προσιδιάζει σε fake news. Επανέλαβε ότι το 8ωρο προστατεύεται όπως και το πενθήμερο και το 40ωρο ανά εβδομάδα.

    Πρόσθεσε πως περιλαμβάνει πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που λαμβάνει υπόψη τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην αγορά εργασίας. Αντιμετωπίζει, επίσης, και στρεβλές καταστάσεις στην αγορά εργασίας. Είπε ωστόσο ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε διάλογο με τα συνδικάτα για αλλαγές που μπορεί να κρίνει ότι μπορεί να γίνουν.

    Η κ. Πελώνη διαβεβαίωσε ότι για όσους έκαναν την πρώτη δόση με AstraZeneca είναι εξασφαλισμένη και η δεύτερη δόση.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πατέλης: Στόχος η μείωση φορολογίας και η καταπολέμηση της μαύρης οικονομίας

    Ντέκλαν Κοστέλο: Επιπλέον ανάπτυξη 1-2% λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης



    ΣΧΟΛΙΑ