• Οικονομία

    Ντέκλαν Κοστέλο: Επιπλέον ανάπτυξη 1-2% λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Βασίλης Τσεκούρας
    Κοστέλο

    Ντέκλαν Κοστέλο


    Ως την περισσότερο ωφελημένη ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες που διεκδικούν μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης χαρακτήρισε την Ελλάδα ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Επιτροπής Οικονομικών της Κομισιόν (DG ECFIN), Ντέκλαν Κοστέλο σε ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, το οικονομικό αποτύπωμα των κονδυλίων που θα πέσουν στην ελληνική αγορά θα φανεί μόλις απορροφηθούν πλήρως τα χρήματα και εκτίμησε ότι η χώρα μας θα παρουσιάσει επιπλέον ανάπτυξη της τάξεως του 1%-2% του ΑΕΠ.

    Ο Ντεκλαν Κοστέλο, ο οποίος γνωρίζει καλά τα ελληνικά δεδομένα λόγω της παρουσίασης του στο “κουαρτέτο” των θεσμών, τόνισε πως κομβικής σημασίας είναι ο τρόπος απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και η διαχείρισή της, κάτι που χαρακτήρισε χθες ως “κλειδί” για την ανάπτυξη της Ελλάδας και ο γενικός διευθυντής του ESΜ, Κλάους Ρεγκλινγκ.

    Όπως τόνισε, η Ελλάδα είναι η μία από τις πέντε χώρες οι οποίες αιτήθηκαν δάνεια. Σημειώνεται πως πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να λάβει το μάξιμουμ των δανείων που δικαιούται από την Ευρώπη.

    Ο κ. Κοστέλο αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, εκτιμώντας πως η Κομισιόν θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τη διαδικασία της αξιολόγησης των ελληνικών προτάσεων, μετά το δεύτερο μισό του Ιουλίου, προκειμένου στη συνέχεια να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Σχεδιάζουμε επενδύσεις 5 δισ. – Θα φέρουν 20.000 νέες θέσεις εργασίας

    Γιατί επικρατούν δεύτερες σκέψεις στο ταμπλό και τα πλάνα των διαχειριστών για τους επόμενους 10 μήνες

    Κώστας Βασιλείου: Προτεραιότητα για την Eurobank οι χρηματοδοτήσεις έργων και επενδύσεων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ