ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την παρουσία στη Λιβύη Σύρων μαχητών, συμμάχων της Άγκυρας, για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση της Τρίπολης έναντι των δυνάμεων του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.
«Υπάρχουν εκεί στοιχεία του Συριακού Εθνικού Στρατού. Αυτοί (ο Χάφταρ και οι υποστηρικτές του) θέλουν (οι εν λόγω μαχητές) να φύγουν. Όμως γιατί δεν μιλάμε για τη ρωσική εταιρεία ασφαλείας που διαθέτει 2.500 άνδρες (στη Λιβύη);», δήλωσε ο Ερντογάν, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA) είναι μια συμμαχία ένοπλων συριακών οργανώσεων οι οποίες εκπαιδεύονται και χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκάλυψη mononews: Θέμα εβδομάδων η προκήρυξη για τους νέους υποδιοικητές της ΑΑΔΕ – Ο ρόλος της ενσωμάτωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ στις αρμοδιότητες Πιτσιλή
- Η ελληνική σημαία είναι 9η ανάμεσα στις 10 κορυφαίες χώρες σε χωρητικότητα (DWT)
- Νταγκ Μπέργκαμ (ΥΠΕΣ ΗΠΑ) για συμφωνία AKTOR-ΔΕΠΑ και Venture Global: Ενισχύονται οι δεσμοί μας με την Ελλάδα
- Μετασχηματισμός METLEN: Στόχος τα 2 δισ. ευρώ EBITDA με αιχμή ενέργεια και κρίσιμες πρώτες ύλες