• Πολιτική

    Ο Λαζαράτος “καρφώνει” το διαγωνισμό για τις άδειες -Αποκαλύψεις-σοκ στη φαρέτρα του έγκριτου νομικού

    • Αθηνά Λαρδή
    Πάνος Λαζαράτος.

    Πάνος Λαζαράτος. Καθηγητής Νομικής Σχόλης Αθηνών


    Μπαράζ συνταρακτικών αποκαλύψεων για τον πολύκροτο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών προαναγγέλλει ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου, Πάνος Λαζαράτος, την ίδια μέρα μάλιστα που η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας καλείται να αποφανθεί για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

    Με ανακοίνωσή του ο κ. Λαζαράτος προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Divani  Caravel (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2) στον 9ο όροφο, αίθουσα Athens View, “σχετικά με ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα που αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες”.

    Η χρονική στιγμή που ο έγκριτος νομικός επέλεξε να πραγματοποιήσει τη συνέντευξη Τύπου, μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς έρχεται μόλις μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης του οπτικοακουστικού υλικού της δημοπρασίας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης από τους εκπροσώπους των καναλιών, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο καθηγητής.

    Επιπρόσθετα η επιλογή της ημέρας για τις ανακοινώσεις Λαζαράτου έχει και συμβολικό χαρακτήρα καθώς την ίδια μέρα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό τον πρόεδρο Νίκο Σακελλαρίου καλείται να αποφανθεί επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών  Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Εpsilon, καθώς  και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, περί αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά.   Μέχρι στιγμής πάντως το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει απορρίψει τις αιτήσεις προσωρινών διαταγών αλλά και ασφαλιστικών μέτρων των καναλιών.

    Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, oι αποκαλύψεις Λαζαράτου αφορούν την εγκυρότητα και αξιοπιστία του διαγωνισμού συνολικά, εγείροντας ζήτημα ακυρότητας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πάνος Λαζαράτος κατεβαίνει στη συνέντευξη Τύπου με τεκμηριωμένα “όπλα” στη φαρέτρα του και μένει να αποδειχθεί αν οι ανακοινώσεις του θα προκαλέσουν τριγμούς στα ίδια τα θεμέλια του περιβόητου διαγωνισμού.

    Όπως είχε γράψει το mononews.gr,  ο νομικός εκπρόσωπος του Δημήτρη Κοντομηνά και του Βαρδή Βαρδινογιάννη, είχε καταγγείλει επί της διαδικασία ότι το μοναδικό δωμάτιο στο κτίριο της ΓΓΕΕ  που δεν είχε κάμερα, ήταν αυτό του κ.Καλογρίτσα.

    «Ξεκίνησε η μελέτη του υλικού και υπάρχει ένα σημαντικό εύρημα. Ενώ όλες οι πόρτες όλων των διαγωνιζομένων φαίνονται από κάμερες, στην πόρτα του κ. Καλογρίτσα δεν υπάρχει κάμερα. Μπορεί κάποιος να την δει στην κάμερα στην άκρη, με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία. Υπάρχει μεγάλη, σοβαρή ανισότητα στον τρόπο με τον οποίο καταλήφθηκαν οι άλλοι διάδρομοι και ο διάδρομος του κύριου Καλογρίτσα», δήλωσε ο Πάνος Λαζαράτος, τονίζοντας παράλληλα πως τίθεται σοβαρό θέμα για το σύνολο του διαγωνισμού, «για πολλούς λόγους, αλλά για ένα σημαντικότερο: Ο κύριος Καλογρίτσας συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία με χρήματα που δεν είχε. Αυτό σημαίνει ότι όλη του η οικονομική συμπεριφορά επηρέασε όλους τους άλλους υποψηφίους. Αυτό καθιστά τον διαγωνισμό στο σύνολό του ως προβληματικό».

    Στο στόχαστρο του εκπροσώπου του κ. Κοντομηνά βρέθηκε και ο Ιβάν Σαββίδης καθώς σύμφωνα με νέα στοιχεία  που επικαλείται, ο επιχειρηματίας στην μονομαχία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την τέταρτη άδεια, έδωσε δύο φορές μηδενική προσφορά, δείχνοντας ότι δεν ήθελε με κανένα τρόπο να την αποκτήσει. Παρόλα αυτά, η επιτροπή τον κράτησε στη διαδικασία, ενώ κατά την άποψη του κ. Λαζαράτου έπρεπε να τον ακυρώσει.

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/meta-tin-empiria-kalogritsa-psachnoun-tora-exonichistika-ta-pothen-esches-savvidi/78192

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    http://www.mononews.gr/pios-ine-o-panos-lazaratos-pou-echi-kani-ano-kato-ton-diagonismo-gia-tis-adies/69904



    ΣΧΟΛΙΑ