• Πολιτική

    Ο διφορούμενος ρόλος της κ. Στρατινάκη 

    Άννα Στρατινάκη, Γενική Γραμματέας Εργασίας

    Άννα Στρατινάκη, Γενική Γραμματέας Εργασίας


    Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί τις τελευταίες εβδομάδες ο «γκρίζος» ρόλος της γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας, Άννας Στρατινάκη, η οποία τη μια εβδομάδα εμφανίζεται να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και την άλλη να προωθεί τα συμφέροντα των εργοδοτών. 

    Ο διφορούμενος αυτός ρόλος της κ. Στρατινάκη έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό και σφοδρές αντιδράσεις τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο, όσο και στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

    Ενδεικτικό της περίεργης στάσης της γενικής γραμματέως είναι ότι σε τηλεοπτική της συνέντευξη το Νοέμβριο ανακοίνωσε την είδηση, που μόνο εκείνη είχε αποφασίσει, σύμφωνα με την οποία το δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί ολόκληρο και μάλιστα επί του ονομαστικού μισθού των εργαζομένων.

    Το αποτέλεσμα ήταν να διαψευστεί επίσημα λίγες ώρες αργότερα από τους εκπροσώπους του οικονομικού επιτελείου, καθώς δεν υπήρχαν οι απαιτούμενοι πόροι στο προϋπολογισμό, προκειμένου να καταβληθεί ολόκληρο το δώρο από το κράτος.

    Με την παραπάνω επικοινωνιακή στρατηγική η κα Στρατηνάκη επιχείρησε να γίνει αρεστή σκορπώντας φρούδες ελπίδες στους εργαζόμενους, υποστηρίζοντας ότι το δώρο Χριστουγέννων θα υπολογίζονταν επί του πραγματικού μισθού που έπαιρναν, κι όχι με τα ποσά της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ για το Νοέμβριο και τα 534 ευρώ για τον Δεκέμβριο λόγω της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους.  

    Πριν καταλαγιάσει η σκόνη από την «γκάφα» της παραπληροφόρησης με το δώρο των Χριστουγέννων η κα. Στρατινάκη έσπευσε να υπερασπιστεί τη θέση σημαντικού αριθμού επιχειρηματιών, οι οποίοι ζητούσαν να δοθεί τρίμηνη παράταση στην καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, ειδικά για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή.

    Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το αίτημα των επιχειρηματιών έγινε εισήγηση από την κα Στρατινάκη, η οποία και κατατέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε τοποθετηθεί εξ αρχής και δημόσια αρνητικά.

    Μάλιστα, εκπρόσωποι των εργοδοτών έσπευσαν να διαρρεύσουν ότι η κυβέρνηση θα κάνει ανακοινώσεις για το δώρο Χριστουγέννων, υπονοώντας την παράταση. 

    Την τελική απόφαση για άλλη μια φορά έλαβε το Μέγαρο Μαξίμου, επιλέγοντας να μην ανοίξει άλλο ένα μέτωπο σφοδρής αντιπαράθεσης με την κοινωνία και φυσικά με την αντιπολίτευση. 

    Συμπερασματικά, η κα Στρατινάκη με τις επιλογές της δείχνει να είναι ιδιαίτερα «ανοικτοχέρα» με τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου και να μην διστάζει να τα σπαταλάει υπέρ των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που με κάθε ευκαιρία διευκολύνει τα συμφέροντα των εργοδοτών.    

    Είναι προφανές ότι η επιλογή της Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας να επιδιώκει την προσωπική προβολή, την οδηγεί στην ανακοίνωση αποφάσεων που ποτέ δεν είχαν ληφθεί και μάλιστα ερήμην των πολιτικών της προϊσταμένων δημιουργώντας τεράστια αναστάτωση τόσο στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο όσο και σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και εργοδότες. 

    Διαβάστε ακόμη:

    Η γκάφα της Στρατινάκη με το δώρο Χριστουγέννων – Όλο το παρασκήνιο

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ