• Top Stories

    Εισαγγελική έρευνα για τη ΜΚΟ που καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση και οικονομική αφαίμαξη προσφύγων

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    O οικονομικός εισαγγελέας θα ερευνήσει τη βασιμότητα των σοκαριστικών καταγγελιών για μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) που χρηματοδοτείται αλλά αντί βοήθειας,  προσφέρει… σεξουαλικές προτάσεις και αρπαγή προσωπικών αντικειμένων προσφύγων.

    Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και της παρέδωσε την επιστολή του  επίτροπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, στην οποία καταγγέλλεται η δράση  συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

    Ο κ. Μουσάλας παρέδωσε στην κα Δημητρίου και λίστα με τα κέντρα φιλοξενίας στα οποία δραστηριοποιούνται οι ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και η καταγγελλόμενη.

    Στη συνάντηση ήταν παρόντες και δυο αλλοδαποί εκπρόσωποι της  εμπλεκόμενης ΜΚΟ, οι οποίοι δήλωσαν ότι όποια στοιχεία περιέλθουν στην κατοχή τους θα τα παραδώσουν στις  ελληνικές εισαγγελικές αρχές, καθώς επιθυμούν να συμβάλουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

    Η κυρία Δημητρίου διαβίβασε τις καταγγελίες  στον οικονομικό εισαγγελέα  και έδωσε παραγγελία για τη διεξαγωγή  προκαταρκτικής έρευνας.

    Από την πλευρά του ο κ. Μουσάλας, φεύγοντας από τον Αρειο Πάγο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι προσκόμισε την επιστολή του  κ. Στυλιανίδη στην μόνη αρμοδία για έρευνα που είναι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

    Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους σχετικά με επιστολή που εφημερίδα τον εμφανίζει να απέστειλε  στον Γερμανό ομόλογό  του, ο κ. Μουσάλας επιβεβαίωσε ότι πράγματι απέστειλε την επιστολή, την οποία «βάφτισε» μήνυμα προς την Γερμανία για την επιβράδυνση της μετεγκατάστασης και επανασύνδεσης οικογενειών.

    «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Θα ήταν εύκολο για εμάς να καταγγέλλουμε. Όμως δεν καταγγέλλουμε, έχουμε  διαλέξει την διπλωματική διαχείριση που είναι δύσκολη. Παλεύουμε με όλους τους τρόπους  που έχουμε. Θέλουμε να προχωρήσει η διαδικασία βάσει νόμου, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στους πρόσφυγες.»

    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουσάλας έχει ζητήσει παράταση του χρόνου, που λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για τις μετεγκαταστάσεις των προσφύγων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανδρέας Γεωργίου: Νέο δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Μετά τον Φιλιππάκη και ο Κανελλάκης!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας: Λύση να είναι και όποτε είναι να έρθει – Μπαράζ επαφών για το χρέος



    ΣΧΟΛΙΑ