• Top Stories

    ΗΠΑ: Πρώτη «νίκη» του Ντόναλντ Τραμπ κατά του Obamacare – Η Βουλή έδωσε οριακά το «Ναι»

    Τραμπ


    Μια νέα ευκαιρία για το νομοσχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο σκοπεύει να αντικαταστήσει το περίφημο «Obamacare» (επίσημα γνωστό ως Affordable Care Act), τον νόμο για την κοινωνική ασφάλιση που είχε θεσπίσει ο Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε η Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι ελέγχουν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου, έδωσαν οριακή το «ναι», με οριακή πλειοψηφία 217 έναντι 213 ψήφων, στη διαδικασία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στέλνοντας το νομοσχέδιο του νέου Αμερικανού Προέδρου στη Γερουσία.

    Το νέο νομοσχέδιο είχε αποσυρθεί στην πρώτη απόπειρα ψήφισής του καθώς οι ίδιοι οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι δεν έκρυψαν ποτέ την απέχθειά τους για τις αυξημένες εισφορές που επέβαλε το «Obamacare», έβλεπαν με προβληματισμό τις προτεινόμενες αλλαγές. Μερίδα των Ρεπουμπλικανών θεωρούσε πως οι αλλαγές που πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ επιφέρουν αυξημένο κόστος στο κράτος, την ώρα που οι πιο ακραίες ομάδες θεωρούσαν πως δεν είναι όσο φιλελεύθερο θα επιθυμούσαν.

    Κατά την διαδικασία στην Γερουσία το νομοσχέδιο αναμένεται πως θα υποστεί μια σειρά από αλλαγές, πριν επιστρέψει για την οριστική του ψήφιση στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Η αντικατάσταση του «Obamacare» αποτέλεσε μια από τις πιο εμβληματικές υποσχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική διαδικασία. Με τον νόμο που εισήγαγε ο Μπαράκ Ομπάμα εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες απέκτησαν πρόσβαση στις δομές υγείας, ωστόσο με τις εισφορές τους επιβαρύνθηκε η μεσαία τάξη των ΗΠΑ, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ταυτόχρονα για μια σειρά από ατέλειες που εμπεριείχε το σύστημα. Η διόρθωση του συστήματος και η μείωση του κόστους για τους πολίτες υπήρξε, μάλιστα, και μια από τις βασικές υποσχέσεις της υποψηφίας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χρυσός: Νέα πτώση σημείωσε η τιμή του. Επιβεβαίωση της Goldman Sachs

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπαράζ κατασχέσεων από την Εφορία, ενώ τα χρέη προς το Δημόσιο ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ το 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χαιρετίζει το EuroWorking Group τη συμφωνία με τους Θεσμούς – Στο «άμεσο μέλλον» η συζήτηση για το χρέος



    ΣΧΟΛΙΑ