• Πολιτική

    Απίστευτη πρόκληση: Αναρχικοί διαδήλωσαν υπέρ του Κουφοντίνα έξω από το σπίτι της Μπακογιάννη

    • NewsRoom
    Μπακογιάννη - Αναρχικοί


    Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης έξω από το σπίτι της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Ομάδα αναρχικών ύψωσε πανό και πέταξε φυλλάδια υπέρ της παροχής άδειας εξόδου από τις φυλακές του ηγετικού στελέχους της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Με σύνθημα, «άδειες τώρα σε Κουφοντίνα και Γουρνά» η ομάδα «Συνέλευση Αλληλεγγύης», προσπάθησε να προκαλέσει την κυρία Μπακογιάννη, της οποίας ο σύζυγος είχε δολοφονηθεί από την τρομοκρατική οργάνωση.

    Η ομάδα των αναρχικών ζητά από την ελληνική Πολιτεία την παροχή αδειών χωρίς προϋποθέσεις και περιοριστικούς όρους χαρακτηρίζοντας «πολιτικούς» τους κρατούμενους για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη.

    Μία ώρα αργότερα εντοπίστηκαν τέσσερα άτομα στο Ζάππειο, που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή.

    Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά.

    Ο Έλληνας δημοσιογράφος είχε αντιστασιακή δράση κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και ήταν πολιτικός, εκλεγμένος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάνος Σκουρλέτης: «Ακούγεται πως ενδεχομένως θα χρειαστούμε νέο μνημόνιο» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάριο Ντράγκι: Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ανησυχούν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους



    ΣΧΟΛΙΑ