• ΥΓΕΙΑ

    Μητσοτάκης: Επίσκεψη την Τρίτη στο Υπουργείο Υγείας

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ


    Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προγραμματίζεται γι αύριο Τρίτη στο υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει με τους υπουργούς πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

    Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπ. Υγείας σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, καθώς είναι το δεύτερο υπουργείο που πρόκειται να επισκεφθεί, μετά το υπουργείο Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα.

    Με την επίσκεψη αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δείξει ότι η Υγεία είναι πολύ υψηλά στης προτεραιότητες, όπως είχε άλλωστε δεσμευθεί προεκλογικά.

    Στην οδό Αριστοτέλους θα τον περιμένουν ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη και οι δύο υφυπουργοί Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

    Ο κ. Μητσοτάκης καθ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αναφερόταν στα θέματα υγείας, ενώ στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μίλησε για τα μικτά πληρώματα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να καλύπτονται πιο γρήγορα οι ανάγκες των ασθενών, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές.

    «Αν χρειαστεί να αγοράσουμε υπηρεσίες για να έχει ο πολίτης δωρεάν υπηρεσία, θα το κάνουμε. Θα μισθώσουμε υπηρεσίες ελικοπτέρων με έξι βάσεις από το εξωτερικό», είχε πει σε συνέντευξή του ενώ σε ότι αφορά τα μικτά πληρώματα, μίλησε για τη συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού από τις Ένοπλς Δυνάμεις και την Πυροσβεστική.

    Σε ότι αφορά τις προσλήψεις ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί πως θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις στην υγεία. «Θα μπουν στο 1+1. Δεν είμαστε πια σε σκληρούς μνημονιακούς περιορισμούς», είχε πει.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατί οι όροι «άκρα δεξιά» και «άκρα αριστερά» δεν ερμηνεύουν πλέον τίποτα

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με σιδηρά πυγμή στο Υπουργείο Υγείας

    Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με Μπάιντεν



    ΣΧΟΛΙΑ