Κρίσιμη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα, Mario Draghi, θα έχει σε λίγες ώρες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση αυτή γίνεται σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τις ελληνικές τράπεζες καθώς ο SSM (ελέγχεται από την ΕΚΤ) έχει διατάξει την αλλαγή της διοίκησης του ελληνικού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσπαθήσει να διερευνήσει από τη συνομιλία που θα έχει με τον Draghi, για ποιο λόγο η Φρανκφούρτη αλλάζει αιφνιδιαστικά την ηγεσία του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και διορίζει Πολωνό επικεφαλής. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση ο Draghi δεν νομιμοποιείται να απαντήσει στα ερωτήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς δεν εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο είναι βέβαια ότι ο τελευταίος σίγουρα θα αποκομίσει κάτι από την συνάντηση αυτή.

Ικανοποίηση από το City του Λονδίνου

Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας
Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

Το πρώτο εικοσιτετράωρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βρετανία έχει ήδη κλείσει και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Οι επαφές του με εκπροσώπους ισχυρών διεθνών επενδυτικών ομίλων  είναι εξαιρετικά σημαντικές, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πορεύεται για δεύτερη συνεχή ημέρα στην οδό της παρουσίασης του σχεδίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάπτυξη και τη μετά-Μνημόνιο εποχή στην Ελλάδα.

Στη λεωφόρο Συγγρού η ικανοποίηση από την πορεία των συναντήσεων του Προέδρου της παράταξης στο Λονδίνο είναι διάχυτη, με τους στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να στέκονται ιδιαίτερα τόσο στον αριθμό των funds που δηλώνουν «παρών», όσο και στην αποδοχή της οπτικής του κόμματος γύρω από τη στρατηγική, η οποία θα ωθήσει την πραγματική οικονομία σε μονοπάτια μακριά από την παρατεταμένη κρίση της τελευταίας εξαετίας.

«Σκοπός των επαφών του κ. Μητσοτάκη είναι να παρουσιάσει το σχεδιασμό για δίκαιες μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας αμέσως με το που θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης στοχεύει να πείσει τους ισχυρούς παίκτες των διεθνών αγορών να επενδύσουν άμεσα στην Ελλάδα. Κάτι δηλαδή που δεν μπορεί να κάνει και το κυριότερο να πείσει τους επενδυτές ο κ. Τσίπρας, όπως αποδείχθηκε περίτρανα πρόσφατα με την υπόθεση της Cosco», επισημαίνουν πηγές της Συγγρού, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να έχει σήμερα το πρωί ακόμα ένα τετράωρο επενδυτικό forum προτού αναχωρήσει για τη Φρανκφούρτη, όπου και θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας, Benoit Coeure, σε μία συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη τόσο για το μέλλον της Ελλάδας, όσο και ολόκληρου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, στον απόηχο των δραματικών εξελίξεων του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέπτυξε στα απανωτά τετ α τερ του Λονδίνου όλο το σκεπτικό του για την πρόταση που σχετίζεται με ρυθμούς ανάπτυξης 4% και πλεονάσματα 2%, εξηγώντας, ταυτόχρονα, στους συνομιλητές του, πως το πρόγραμμα που εφαρμόζει εδώ και σχεδόν 18 μήνες η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων κρατά τη χώρα σε ύφεση.

«Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό, ενώ θα εκπλήξει θετικά την ελληνική κοινωνία και τους πιστωτές μας», εμφανίστηκε να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης φανερά σίγουρος και ικανοποιημένος.

Νέα Δημοκρατία
Νέα Δημοκρατία

Εσωτερική πολιτική σκηνή

Στα της εσωτερικής πολιτικής σκηνής η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει ακατάπαυστα στους ιδιαίτερα υψηλούς και συνάμα αιχμηρούς τόνους στο μείζον ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, δύο εικοσιτετράωρα μετά τη δημοσιοποίηση της «επιστολής-κόλαφο» όπως χαρακτηρίζεται από τη γαλάζια παράταξη, από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Αξιωματική αντιπολίτευση εγκαλεί ανοιχτά τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για συνεχιζόμενη προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης των Ελλήνων και χειραγώγησης των Ανεξάρτητων Αρχών, όπως το Ε.Σ.Ρ. και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ενώ 50 βουλευτές φέρνουν το θέμα στη Βουλή, μετά από σχετική ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Νίκο Παππά και Χρήστο Σπίρτζη.

«Δυστυχώς σταδιακά ξετυλίγεται το επικίνδυνο κουβάρι που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει γνέσει για τη χώρα μας. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι, όχι μόνο ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού χώρου, αλλά και απροκάλυπτης παρέμβασης στο θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να ενημερώνονται ελεύθερα. Η ευθύνη της κυβέρνησης για το διασυρμό της χώρας είναι αποκλειστική. Δυστυχώς, αυτή τη φορά ο διασυρμός αγγίζει τον πυρήνα της ίδια της Δημοκρατίας, της θεμελιώδους διάκρισης των εξουσιών και της απρόσκοπτης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος της », επισημαίνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με το σκληρό ροκ σε όλα τα ανοιχτά θέματα της ατζέντας να σκιαγραφεί εμφατικά τον αντιπολιτευτικό τόνο της γαλάζιας παράταξης, που αναμένεται να κορυφωθεί με τη συζήτηση για την απλή αναλογική και την κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο εντός της Ολομέλειας.