• Πολιτική

    Κούγιας: Αν δεν αθωωθεί ο Λιγνάδης, θα καταντήσουμε έρμαια προσώπων χωρίς ηθική αναστολή

    • NewsRoom
    Ο Αλέξης Κούγιας καθισμένος σε μία πολυθρόνα

    Αλέξης Κούγιας


    Αιχμές κατά πάντων άφησε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, μιλώντας στο κεντρικό ειδήσεων του ΑΝΤ1, προεξοφλώντας την αθώωση του εντολέα του.

    Ο κ. Κούγιας κατηγόρησε τις ανακριτικές αρχές για την ταχεία εντολή εντάλματος σύλληψης κατά του πελάτη του, χωρίς καν να του δώσουν την ευκαιρία να πει τη δική του γνώμη και χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου. Μάλιστα άφησε αιχμές κατά του προηγούμενου συνηγόρου του κ. Λιγνάδη, λέγοντας ότι θα έπρεπε «να γίνει προσφυγή στο ένταλμα σύλληψης», καθώς αυτόματα θα ήταν ελεύθερος και οι ανακριτικές αρχές θα μπορούσαν να προχωρήσουν με μεγαλύτερη άνεση στο έργο τους.  Αντ’ αυτού, σήμερα η υπεράσπιση «παρακαλά για επιπλέον προθεσμία μίας ημέρας για να εξετάσει μάρτυρες», ανέφερε.

    Όπως υποστήριξε, αντί να υπάρξουν μαρτυρίες 100 ατόμων με ονοματεπώνυμο, που συνυπήρξαν στο θέατρο με τον Δημήτρη Λιγνάδη, στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο μηνύσεις, τις οποίες δεν κατέθεσαν οι ίδιοι οι μηνυτές αλλά οι δικηγόροι τους.

    «Αν δεν αθωωθεί ο άνθρωπος που ταλαιπωρείται, να γνωρίζετε (…) ότι όλοι θα καταντήσουμε έρμαια προσώπων που δεν έχουν καμία ηθική αναστολή και εκμεταλλεύονται τη στιγμή» δήλωσε ο κ. Κούγιας.

    Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε μάλιστα ότι εφόσον συμφωνήσει ο εντολέας του, θα προχωρήσει σε μήνυση κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, για παράβαση της νομοθεσίας, με αφορμή τους χαρακτηρισμούς της στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Παρασκευής, ότι ο «Λιγνάδης είναι επικίνδυνος άνθρωπος». «Τι χαρακτηρισμοί ήταν αυτοί», σχολίασε ο κ. Κούγιας.

    Ο κ. Κούγιας επέμεινε πάντως στα περί κομματικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης, με στόχο την καθυστέρηση της επένδυσης στο Ελληνικό, εφόσον παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού.



    ΣΧΟΛΙΑ