• Πολιτική

    Κλιμακώνουν την ένταση τα Τίρανα: Νέο διάβημα προς την Ελληνίδα πρέσβη – Γιατί διαμαρτύρονται

    • NewsRoom
    Ελένη Σουράνη

    Ελένη Σουράνη


    Συνέχεια στους υψηλούς τόνους της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, που προκλήθηκε από την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα, δίνουν τα Τίρανα.

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, προέβη σε νέο, δεύτερο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Ελληνίδα  πρέσβη στην Αλβανία, Ελένη Σουράνη. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, η Αλβανία διαμαρτύρεται για το κάψιμο μιας αλβανικής σημαίας στην Αθήνα.

    Με βάση πληροφορίες από το ελληνικό ΥΠΕΞ, η κα Σουράνη απάντησε «με τρόπο έντονο και ενδεδειγμένο», τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι ένα απόλυτα ασφαλές κράτος.

    Τα Τίρανα φέρεται να ζήτησαν από την κ.Σουράνη να καταδικάσει η Αθήνα «πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών».

    Η κ.Σουράνη είχε κληθεί και προχθές στο ΥΠΕΞ της Αλβανίας. Τότε, σύμφωνα με ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ, στην κυρία Σουράνη ανακοινώθηκε η «ξεκάθαρη θέση των αλβανικών αρχών όσον αφορά το εν λόγω θέμα». Το Αλβανικό ΥΠΕΞ  αναφέρει ότι «στην πρέσβη ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την αλβανική Εισαγγελία», η οποία είναι η μόνη αρχή που μπορεί να διεξάγει την έρευνα.

    «Το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση και αποφυγή πολιτικών και διπλωματικών παρεξηγήσεων για το θέμα αυτό, εξασφαλίζοντας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ελληνικής ιθαγένειας χωρίς διακρίσεις» ανέφεραν τότε τα Τίρανα.



    ΣΧΟΛΙΑ