• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιχείρηση αντιστροφή του κλίματος εντός και εκτός Βουλής – Ερωτηματικό ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Με τη συζήτηση σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ανοίγει η κοινοβουλευτική διαδικασία για το δυστύχημα στα Τέμπη, η οποία αναμένεται ότι θα κορυφωθεί τη Δευτέρα, με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, παρουσία τεσσάρων πρώην υπουργών Μεταφορών.

    Ανάμεσά τους και ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, το πρόσωπο του οποίου εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πλούσιου παρασκηνίου αναφορικά με το αν θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές.

    Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση συνεχίζει την «επιχείρηση αλήθεια και ταχεία απόδοση ευθυνών» για τις αιτίες που οδήγησαν στη συγκεκριμένη καταστροφή, αλλά και τις χρόνιες παθογένειες αυτού που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποκαλεί «βαθύ κράτος του αναχρονισμού», σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει σταδιακά την οργή των πολιτών, που καταγράφεται ως το κυρίαρχο συναίσθημα και στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, συνοδευόμενο από την απογοήτευση και την παραίτηση.

    Απέναντι σε αυτό το δυσμενές για την κυβέρνηση κλίμα, ο Πρωθυπουργός, εμμένοντας στη στρατηγική της αδιαμεσολάβητης επαφής με τους πολίτες και με ορίζοντα την κάλπη που πιθανότατα θα στηθεί εντός του Μαΐου, προγραμματίζει εκ νέου την επανεκκίνηση και των δικών του επισκέψεων σε περιοχές της χώρας και της Αττικής, αρχής γενομένης το Σάββατο από το Μαρούσι.

    Στο κυβερνητικό επιτελείο, διαβάζουν τα αρνητικά δεδομένα των δημοσκοπήσεων, τονίζουν ωστόσο και τις απαντήσεις των πολιτών σύμφωνα με τις οποίες οι ευθύνες για το δυστύχημα επιρρίπτονται σε όλες τις κυβερνήσεις και πολύ λιγότερο στη σημερινή. Την ώρα που η γνώμη των ερωτηθέντων είναι θετική και για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού μετά το δυστύχημα. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (παρά τη μείωση των ποσοστών του, όπως και αυτών του Α. Τσίπρα) να παραμένει σταθερά ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, με σαφές προβάδισμα στα εθνικά θέματα, την ασφάλεια και την οικονομία.

    Πάντως, εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το ρόλο του κ. Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός δεν είχε ενημερωθεί για την κατάσταση στον ΟΣΕ, ενώ απέφυγε εκ νέου να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα αν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Σερραίος πολιτικός.

    Την ώρα που ένας στους τρεις ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση της MRB, εκφράζεται θετικά για τη στάση του παραιτηθέντος υπουργού. Και τις πληροφορίες να φέρουν τον κ. Καραμανλή σε πλήρη συντονισμό κινήσεων με το Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη Βουλή σήμερα, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις Υποδομές και τις Μεταφορές κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος χθες παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα για την σταδιακή επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, θα παρουσιάσει στους βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξε κατά τη διάρκεια της επιτόπιας επίσκεψης στο χώρο του δυστυχήματος και τις επαφές με φορείς, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου.

    Στη λογική της ταχείας διόρθωσης των χρόνιων παθογενειών, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος δεσμεύτηκε δημοσίως ότι στο τέλος του καλοκαιριού η χώρα θα έχει πλήρες σύστημα τηλεδιοίκησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Σκέρτσος: Υποδείξεις στη δικαιοσύνη δεν μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας

    ΝΔ: Το τέσσερα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ