• Πολιτική

    Βαριές καταγγελίες Κικίλια: Ποιος έδωσε εντολή να αγοράσει η ΔΕΗ εταιρεία στενού συνεργάτη του Ζάεφ;

    • NewsRoom
    Βασίλης Κικίλιας

    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Υγείας


    Το παιχνίδι που έπαιξαν με τις ψεύτικες παροχές έρχεται να σκάσει στο πρόσωπό τους, δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικιλίας, τονίζοντας ότι τα ανεμικά πλεονάσματα είναι εμφανές ότι δεν φτάνουν για να μπορέσει η χώρα να κάνει κινήσεις προς τα εμπρός.

    Σημείωσε, μιλώντας στον Σκάι, ότι τα επιτόκια ανέβηκαν με την προσμονή ότι η Ελλάδα θα ξοδέψει αυτά που δεν έχει. «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να σωθεί» συμπλήρωσε.

    Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας ζήτησε να απαντήσει σήμερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ποιος έδωσε την εντολή η σχεδόν χρεοκοπημένη ΔΕΗ να αγοράσει εν κρυπτώ εταιρεία του αντιπροέδρου των Σκοπίων και στενού συνεργάτη του Ζόραν Ζέφ, δύο μήνες πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών.

    «Πρέπει να βγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα και να απαντήσει: Ποιος έδωσε την πολιτική εντολή στη διοίκηση της ΔΕΗ για να εξαγοράσει την εταιρεία εμπορίας ενέργειας EDS έναντι 5 εκατ. ευρώ από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων ενόψει της συμφωνίας για το Σκοπιανό;

    » Η ΔΕΗ έχει κινδυνεύσει 2-3 φορές να χρεοκοπήσει τον τελευταίο χρόνο. Δεν είχε να πληρώσει τη μισθοδοσία της. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, μαζί με τον αρμόδιο τομεάρχη κ. Σκρέκα, έκαναν συνέντευξη Τύπου για το θέμα της ΔΕΗ, την αδυναμία της επιχείρησης, τα μπλακ άουτ, τα προβλήματα χρηματοδότησης» τόνισε ο κ. Κικίλιας, για να προσθέσει:

    «Και δύο μήνες πριν τη συμφωνία των Πρεσπών, έδωσαν εν κρυπτώ στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων, “μποναμά” 5 εκατομμύρια ευρώ μέσω της ΔΕΗ. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πολιτική εντολή. Το θέμα είναι μείζον, πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να διερευνηθεί άμεσα, σήμερα κιόλας».

    Για την Έκθεση Θεσσαλονίκης και την συνεργασία με τις ΗΠΑ είπε ότι είναι άλλο το κάνω συμφωνίες προς όφελος της χώρας και την θωρακίζω και άλλο ποιος θα μας δώσει ανάσα να πάμε παρακάτω και να του κάνουμε όλα τα χατίρια.

    Ο κ. Κικίλιας είπε ότι σύμφωνα με δική του πληροφόρηση οι μισές διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αττική έχουν μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη για τον κατά τα άλλα «λαοπρόβλητο πρωθυπουργό».

    Ανέφερε ότι από τις καταστροφές στη Μάνδρα και το Μάτι διαφάνηκε ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να διοικήσουν και είναι επικίνδυνοι. Είχαν γνώση και έστησαν ένα θέατρο με επικεφαλής των πρωθυπουργό.

    Τέλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχτισε ένα παραμύθι επικοινωνιακής πομφόλυγας και σε αυτήν την τριετία έγιναν τα άκρως αντίθετα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Η κυβέρνηση η μόνη υπεύθυνη για την κατάντια της ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ