• Πολιτική

    Κατερίνα Λάσπα: Αντιδράσεις ακόμα και στο ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις της κατά των drag queens

    • NewsRoom
    λασπα

    Κατερίνα Λάσπα


    Αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκάλεσαν οι δηλώσεις της Κατερίνας Λάσπα – η οποία με βάση πρόσφατη απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη τοποθετήθηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ – αναφορικά με τις drag queens που διάβασαν παραμύθια σε παιδιά νηπιαγωγείου στη Θεσσαλονίκη.

    Σε ανάρτησή της στο προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, η Κατερίνα Λάσπα είχε χαρακτηρίσει την κίνηση ως «αθλιότητα», προσθέτοντας: «ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια».

    Το ενδιαφέρον, ωστόσο, ήταν πως στη συγκεκριμένη δράση είχε αποφασίσει να εκπροσωπηθεί θεσμικά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,  μέσω της αναπληρώτριας γραμματέα Ισότητας, Βάσιας Μάδεση.

    Η θέση της Κατερίνας Λάσπα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, το οποίο σε ανακοίνωσή του τοποθετήθηκε εναντίον της, χαρακτηρίζοντάς τις δηλώσεις της ως «ρατσιστικό παραλήρημα».

    «Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών και γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων, διαμαρτύρεται με έντονο τρόπο και καταγγέλλει τον απαράδεκτο, κακοποιητικό και ακραίο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο της Γεν. Γραμματέως Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Λάσπα», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το Σ.Υ.Δ. στην ανακοίνωσή του.

    Αντιδράσεις ωστόσο υπήρξαν και εντός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

    Ο αναπληρωτής γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος, Γιάννης Βήκας τόνισε ότι: «η ομοφοβία και η τρανσφοβία καταγγέλλονται απερίφραστα από το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, όχι στο όνομά μου οι δηλώσεις της κ. Λάσπα».

    Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «όταν, δε, ο κακοποιητικός λόγος προέρχεται από στελέχη του κόμματος, δεν εκφράζονται σε καμία περίπτωση οι αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, για τις οποίες τόσο αγώνα κάνουμε, ώστε να διαλυθούν τα στερεότυπα και οι διακρίσεις στις κοινωνίες μας. Σε αυτήν την περίπτωση η διαδικασία που ακολουθείται είναι μια χωρίς αστερίσκους».

    Η Γραμματέας Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Άννα Παπαδοπούλου, σε ανάρτησή της στο Facebook, στάθηκε στην εκπροσώπηση του κόμματος στην εκδήλωση μέσω της Βάσιας Μάδεσης, τονίζοντας με νόημα πως «οποιοδήποτε μέλος διαφωνεί με τη θέση της παράταξης, τα όργανα του κόμματος είναι τα αρμόδια να κρίνουν τις πράξεις του».

    Στην εκδήλωση από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το «παρών» ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Δεν έχει σχέση με τις εκλογές η αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου

    Η ημερομηνία έκπληξη για τις εκλογές, η influencia social του κ. Τσίπρα, οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της νέας απογραφής και οι φωτιές που άναψε ο Μπισμπίκης



    ΣΧΟΛΙΑ