• Πολιτική

    Ύβρεις και καταγγελίες για νέο συμβόλαιο θανάτου στη δίκη για απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου

    Φλώρος

    Άρης Φλώρος


    Με τον γνωστό επιχειρηματία Άρη Φλώρο στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας (δικάζεται για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου), οι δύο Αλβανοί συγκατηγορούμενοι του (δικάζονται ως οι επίδοξοι εκτελεστές του δικηγόρου) εξαπέλυσαν επίθεση βωμολοχιών και ύβρεων σε βάρος των δικαστών. Υποστήριξαν παράλληλα ότι υπάρχει σχέδιο δικής τους δολοφονίας και επίσημη καταγγελία σε εισαγγελέα από τον φερόμενο ως εντολοδόχο της εξόντωσης.
     
    Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, ο ένας από τους πέντε κατηγορουμένους της υπόθεσης, ο Άρμπερ Μπάκο άρχισε να φωνάζει ότι πρόσφατα αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν εκείνον και τον συμπατριώτη του και επίσης κατηγορούμενο, Όλτι Ντούτσε.
     
    Κατηγορούμενος: Έχει προηγηθεί απόπειρα δολοφονίας μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Θέλω να το δούμε τώρα. 

    Πρόεδρος: Αυτό θα το πείτε στον αρμόδιο εισαγγελέα. 

    Κατηγορούμενος: Τα έχουμε πει και δεν έχει γίνει τίποτα. Απαιτώ να τον φέρετε εδώ αυτόν τον άνθρωπο (σ.σ. τον καταγγέλλοντα), αν θέλετε να συνεχιστεί η δίκη …Κάναμε τόσο πόλεμο να τους βρούμε αυτούς τους ανθρώπους και εσείς δεν κάνετε τίποτα. …
    Αποχωρούμε από τη δίκη. Αμα παίρνετε τα λεφτά πάρτε  τα και βάλτε τα στον κ….σας.
     
    Πρόεδρος: Πρέπει να είστε παρόντες στη δίκη. 

    Κατηγορούμενος: Όλοι πεθαμένοι είστε …
     

    Η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε για λίγα λεπτά τη δίκη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όμως, οι κατηγορούμενοι, στη θέα του θύματος Γιώργου Αντωνόπουλου, που κατευθύνθηκε προς το βήμα του  μάρτυρα για να καταθέσει, άρχισαν πάλι να φωνάζουν:
     
    Κατηγορούμενοι: Δεν θέλουμε να είμαστε παρόντες. Φεύγουμε. Είναι δικαίωμά μας. Τι δίκη είναι αυτή;  Δικάστε εσείς όπως θέλετε. Έρχεται ένα άτομο να μας δολοφονήσει μέσα στη φυλακή, να μας δηλητηριάσει και μας γράφετε στα αρχ….σας; Και συνεχίζετε τώρα με τον Αντωνόπουλο; Γιαμ….καρ…..πουτ…..Τα έχετε πάρει τα λεφτά σας;
     
    Τα φραστικά πυρά των Αλβανών δεν γλίτωσε ούτε ο Άρης Φλώρος. Όταν ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας αρνήθηκε ότι έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του δικηγόρου Αντωνόπουλου, ο ένας Αλβανός του φώναξε: «Τι αρνείσαι ρε παλιοπ……;». 
     
    Οι δύο Αλβανοί έχουν εμπλακεί και στην υπόθεση δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κατηγορούνται ότι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

    Δικηγόρος Αντωνόπουλος: «Πιστεύω ότι έδωσε την εντολή ο Φλώρος»
     
     
    Ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, που στις 3 Νοεμβρίου του 2014 δέχθηκαν τις σφαίρες δύο δραστών έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, κατέθεσε για το πρόσωπο που πιστεύει ότι έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του.
     
    «Πεποίθεσή μου είναι πως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον μου, είναι ο κατηγορούμενος Αρης Φλώρος», κατέθεσε ο κ.Αντωνόπουλος, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν θέλει να καταδικαστεί ένας αθώος και ο ένοχος να συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος».
     
    Ισχυρίστηκε ο μάρτυρας ότι ο Αρης Φλώρος, λίγο καιρό νωρίτερα τον είχε απειλήσει:
    «Σε συνάντηση μας πριν από τη δίκη της Energa, δεν συμφωνούσε με τη λύση που προσπαθούσαμε να βρούμε. Εξεμάνη και άρχισε να φωνάζει «θα δεις τι θα πάθεις, εάν θα με στείλεις στη φυλακή».
     
    Ο Γιώργος Αντωνόπουλος, που ήταν νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ στη δίκη για το σκάνδαλο της Energa  – Hellas Power με βασικό κατηγορούμενο τον Αρ. Φλώρο, περιέγραψε ότι οι δράστες του άρπαξαν το έναν από τους δυο χαρτοφύλακες που κρατούσε στα χέρια του εκείνο το πρωινό και ο οποίος περιείχε 30.000 ευρώ. 

    «Ήθελαν να με σκοτώσουν, αν δεν είχαν σκοπό να με σκοτώσουν δεν θα ερχόντουσαν με ακάλυπτα τα πρόσωπα τους. Δεν ήταν ληστεία. Έπαιζαν θέατρο όταν μου ζήτησαν τον χαρτοφύλακα με τα λεφτά», είπε χαρακτηριστικά.
     
    Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι έχει απειληθεί κι άλλες φορές το τελευταίο διάστημα από άγνωστα πρόσωπα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παππάς: «Κερδισμένο το πολιτικό σύστημα από τη μάχη κατά της ανομίας των αδειών»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες αλλαγές στους πλειστηριασμούς ακινήτων: Στην εμπορική τιμή η εκκίνηση-Πώς θα υπολογίζεται



    ΣΧΟΛΙΑ