• Κοινωνία

    Οι απίστευτοι διάλογοι της «μαφίας του Κορυδαλλού» – Τι κατέγραψε ο «κοριός»


    Ο “κοριός” άκουγε και δεν πίστευε στα αυτιά του! Χωρίς κωδικές ονομασίες και ψευδώνυμα, χωρίς συνθηματικές λέξεις, φόβο και ανησυχία μήπως κάποιος… αδιάκριτος παρακολουθεί τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους, ο Αλβανός που φέρεται ως ο εγκέφαλος της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού επικοινωνούσε μέσα από το κελί του ανενόχλητος με όποιον ήθελε και έλεγε “χύμα” ό,τι ήθελε.

    Δεν είχε ούτε ένα, ούτε δύο αλλά πολλά περισσότερα κινητά τηλέφωνα, με αντίστοιχες διαφορετικές συνδέσεις.

    Και οι δεκάδες συνομιλίες που κατέγραψε ο “κοριός” της αστυνομίας από τις αρχές Ιανουαρίου άφησε άφωνους όσους τις άκουσαν.

    Οι απειλές στον Δημήτρη Τσοβόλα

    Ο γνωστός ποινικολόγος και πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας δεχόταν απειλές από δύο Αλβανούς κρατούμενους. Μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού του τηλεφωνούσαν και του ζητούσαν να τους δώσει πίσω 7.000 ευρώ.

    Ο κ.Τσοβόλας δεν κατήγγειλε ποτέ την εκβίαση του. Αυτή αποκαλύφθηκε από τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων των δύο Αλβανών. Οι αστυνομικοί έμαθαν από εκεί ότι στις 7 Φεβρουαρίου τρεις συνεργοί των Αλβανών, εκ των οποίων μία γυναίκα, πήγαν στο δικηγορικό γραφείο και εισέπραξαν 500 ευρώ.

    Την επομένη θα ξαναπήγαιναν για να εισπράξουν άλλες 2.500 ευρώ.

    Όμως, αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία του φερόμενου ως αρχηγού με το δικηγορικό γραφείο, έκανε τους αστυνομικούς να επέμβουν και να συλλάβουν τους τρεις συνεργούς.

    Είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικές οι απειλές του Αλβανού που, στις 8 Φεβρουαρίου τηλεφωνεί στο γραφείο και συνομιλεί με μία γυναίκα, πιθανότατα συνεργάτιδα του Δημήτρη Τσοβόλα.

    Αλβανός: Ο κ. Δημήτρης είναι εκεί;

    Γυναίκα: Όχι δεν είναι εδώ. Τι θα θέλατε;

    Αλβανός: Στείλ’ του το μήνυμα. Ότι θα του γαμήσω τα αγκάμητα. Είμαι ο Κ. Λ και θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα. Έτσι πέσ’ του του πουτάνα.

    Γυναίκα: Μα τι είναι αυτά που λέτε;

    Αλβανός: Αυτό που άκουσες. Είμαι ο Λ., παίρνω από τον Κορυδαλλό….Μου έφερε την αστυνομία, θα του γκαμήσω τα αγάμητα…

    Γυναίκα: Μα τι λέτε;

    Αλβανός: Του κ. Τσοβόλα, πάρ’ τον και πέσ’ του θα σε σφάξω σαν κότα, πουτάνα

    Γυναίκα: Καμία αστυνομία δεν σας έφερε ο κ. Τσοβόλας

    Αλβανός: Και εμένα θα μου φέρεις τα λεφτά πίσω. Καργιόληδες. Τα 7.000 που μου έχετε φάει. Απατεώνες και πούστηδες. Φέρτε τα λεφτά πίσω.

    Η δολοφονία του Μπάκο

    Μετά τη δολοφονία του Αλβανού Μπάκο, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, τηλεφωνεί στον συμπατριώτη του που μαχαίρωσε τον Μπάκο. Σε έντονο ύφος του κάνει παρατήρηση γιατί δεν σκότωσε τον Μπάκο μέσα στο κελί του αλλά στο διάδρομο της πτέρυγας όπου οι κάμερες κατέγραφαν.

    -Φερόμενος αρχηγός: Σου είπα εκατό φορές να το κάνεις μέσα στο δωμάτιο του.

    -Δράστης: Δεν γινόταν. Πώς να το έκανα μέσα στο δωμάτιο που με κοίταζε αυτός; Περίμενα να γυρίσει λίγο ο γαμημένος…..και δεν μπορούσα να βγάλω το μαχαίρι. Και βρήκα ευκαιρία εκεί στην πόρτα μόλις γύρισε του έδωσα μία στον σβέρκο.

    Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ο Αλβανός που φέρεται να έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Μπάκο, έψαχνε μετά χρήματα για να στείλουν το θύμα στην πατρίδα του για την ταφή. Το ίδιο προσπαθούσε να κάνει και για τον άλλο συμπατριώτη του που βρέθηκε νεκρός στο κελί του και διερευνάται αν ο θάνατος του ήταν από χρήση ναρκωτικών ή δηλητηρίαση.

    Φερόμενος αρχηγός: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;

    Δικηγόρος: Θα κοιτάξω

    Φερόμενος αρχηγός: Και εγώ θα κοιτάξω. Μίλα και με τον άλλο δικηγόρο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μην….ξέρεις εσύ.

    Δικηγόρος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’αυτό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Άρωμα» τρομοκρατίας βλέπει πίσω από την υπόθεση της «μαφίας του Κορυδαλλού» ο Άρειος Πάγος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξαρθρώθηκε η «μαφία του Κορυδαλλού»: Πίσω από δολοφονία Ζαφειρόπουλου και θανάτους κρατουμένων



    ΣΧΟΛΙΑ