Το Ιράν μπορεί να απελευθερώσει σύντομα ένα βρετανικό πλοίο το οποίο κατέσχεσε, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων νομικών βημάτων, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
«Ελπίζω πως οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και αυτό το δεξαμενόπλοιο θα απελευθερωθεί», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί.
Τον Ιούλιο, το Ιράν κατέσχεσε ένα βρετανικό δεξαμενόπλοιο κοντά στο Στενό του Χορμούζ για φερόμενες παραβιάσεις της ναυσιπλοΐας, δύο εβδομάδες μετά την κατάσχεση από βρετανικές δυνάμεις ιρανικού δεξαμενόπλοιου κοντά στο Γιβραλτάρ, με την κατηγορία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο απελευθερώθηκε στη συνέχεια. Το Ιράν απελευθέρωσε την περασμένη εβδομάδα επτά από τα 23 μέλη του πληρώματος του υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις, γιατί το ΜΜ δεν απεργεί την Πρωτομαγιά, τα μηνύματα του ΚΜ στους «γαλάζιους»… γκρινιάρηδες και τι είπε ο Φαραντούρης στο Room
- Q&R: Αυξημένα καθαρά κέρδη και ταμειακά διαθέσιμα – Στο πλάνο νέες στρατηγικές επενδύσεις
- Cenergy: Πώς η Capital απογείωσε τη μετοχή σε εντυπωσιακές επιδόσεις
- Τσίπρας και Ανδρουλάκης: Ο ένας απολογείται χωρίς να το λέει, ο άλλος φωνάζει για να ακουστεί
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.