• Πολιτική

    Το οικονομικό σκάνδαλο στη μασονική στοά, ο λογιστής και ο πόλεμος στην Τεκτονική Αδελφότητα

    • NewsRoom

    pixabay.com


    Ανατροπές και αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα, μετά τις δικαστικές διαμάχες που ξεκίνησαν με αφορμή οικονομικά σκάνδαλα στην Τεκτονική  Αδελφότητα -Μεγάλη  Στοά της Ελλάδος.

    Όπως αποκαλύφθηκε, το σκάνδαλο υπεξαίρεσης έχει οδηγήσει σε μπαράζ αποκαλύψεων και η εικόνα του τεκτονισμού στην Ελλάδα έχει αλλάξει με στελέχη να βρίσκονται υπόλογοι και να κινδυνεύουν με δικαστικές διώξεις.

    Κεντρικό ρόλο στις ραγδαίες εξελίξεις που έφεραν τα πάνω κάτω στους μασονικούς κύκλους διαδραματίζει ο λογιστής του τεκτονικού Ιδρύματος. Ο ίδιος έχει παραδεχθεί εγγράφως πως υπεξαίρεσε 350.000 ευρώ, ωστόσο πλέον αρχίζει να «δείχνει» και άλλα πρόσωπα ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση.

    Όπως καταγγέλλει εκ των 350.000 ευρώ, τα 200.000 δόθηκαν σε άλλη υπάλληλο του κτιρίου της οδού Αχαρνών η οποία ήταν γραμματέας της Μεγάλης Στοάς και στενή συνεργάτης κορυφαίου τέκτονα.

    Ο ίδιος έχει μηνύσει 6 μασόνους με «βαριά ονόματα» και μεγάλες θέσεις στη μασονική πυραμίδα.

    Ο λογιστής κάνει λόγο για εγκληματική ομάδα, η οποία με απειλές και εκβιασμούς τον ενέπλεξαν στο οικονομικό σκάνδαλο καταχρήσεων άνω των 2.000.000 ευρώ.

    Ανάμεσα στους εμπλεκομένους, σύμφωνα με τον ίδιο είναι ο νυν Μεγάλος Θησαυροφύλακας και παλαιότερα ανώτατα στελέχη.

    Όπως αναφέρει ο λογιστής , ο ίδιος προσλήφθηκε το 2003, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του τεκτονικού μεγάρου της Ελευσίνας. Τότε, χάθηκαν ποσά που άγγιζαν σχεδόν το 1 εκατ. ευρώ, όμως , όπως τονίζει το σκάνδαλο συγκαλύφθηκε πλήρως, μέσα από απώλειες μελετών, προσφορών, κ.λπ.

    Μεταξύ άλλων καταγγέλλει πως στη Μεγάλη Στοά άρχισαν να εισρέουν παράνομα έσοδα από τις τεκτονικές στοές και οργανώσεις. Προκειμένου, κατά τον ίδιο, να καλυφθούν αυτές οι εισροές, ιδρύθηκε ένα νέο Σωματείο σφραγίδα  η «Τεκτονική Αδελφότητα»  το οποίο είχε το ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο με την Μεγάλη Στοά.

    Όταν τον Ιανουάριο του 2016, σύμφωνα πάντα με τον λογιστή, κατέστη σαφές πως η «τρύπα» τω ν 350.000 ευρώ δεν μπορούσε να καλυφθεί, κάλεσαν τον ίδιο στο  κτίριο της οδού Αχαρνών. Εκεί τον περίμεναν 4 μπράβοι και τον οδήγησα στον 5ο όροφο, που  τον περίμεναν ο Μεγάλος Θησαυροφύλακας, ο Μεγάλος Επόπτης και δύο δικηγόροι. Του ανακοίνωσαν την ύπαρξη «μαύρης τρύπας» και του είπαν πως όφειλε να βοηθήσει να μην πάνε φυλακή. Του ζήτησαν να παραδεχθεί ότι εκείνος υπεξαίρεσε τα 350.000 ευρώ. Υπό αυτές τις απειλές δέχθηκε να υπογράψει το σχετικό έγγραφο και να παραδεχθεί ότι ο ίδιος υπεξαίρεσε τα 350.000 ευρώ, αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του.

    Τέλος, ζητεί αστυνομική προστασία, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Χαμένοι» στον ΕΝΦΙΑ: Ποιοι ωφελούνται και ποιοι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 26χρονης Ηλιάνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απώλειες 1,9 δις στον εορταστικό τζίρο της τελευταίας 7ετίας



    ΣΧΟΛΙΑ