• Πολιτική

    Η απάντηση Μητσοτάκη σε Σαμαρά: Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να επιστρέψουμε στο 40%

    ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης


    Με έμμεσο αλλά ευδιάκριτο τρόπο επέλεξε να απαντήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αντώνη Σαμαρά για την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση κατά την ομιλία του – προφανώς για να μην τροφοδοτήσει περαιτέρω την εσωκομματική συζήτηση.

    Οι αναφορές του στο κλείσιμο των εργασιών του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ, αν και ήπιες, ήταν σαφείς: «Μια μονοκομματική κυβέρνηση μπορεί να είναι ανοιχτή σε ιδέες και πρόσωπα, ταλέντα, χωρίς στεγανά και πιστοιποιητικά φρονημάτων» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

    «Κάναμε συζητήσεις για την ταυτότητα της παράταξής μας που έχει γερές άγκυρες και ανοικτά τα πανιά της στον άνεμο της ανανέωσης. Είμαστε ένα κόμμα σε διαρκή κίνηση η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και ενωτικό πάνω από όλα. Είναι μια παράταξη που έμεινε όρθια και δυνάμωσε στην Ελλάδα και την Ευρώπη όταν κλονίζονταν παραδοσιακές δυνάμεις».

    Με έναν έμμεσο, δε, αλλά ευδιάκριτο υπαινιγμό προς τον πρώην πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «κλονίστηκε και η ΝΔ την εποχή της μεγάλης κρίσης. Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να επιστρέψουμε στο 40% ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες. Δεν πάψαμε να βρισκόμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη.

    Περιγράφοντας τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες των επόμενων δώδεκα μηνών, έως ότου στηθούν οι κάλπες, όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:

    • Έξοδο της χώρας από τον κύκλο της ενισχυμένης εποπτείας μέσα στο καλοκαίρι, για να κλείσει ο κύκλος που άνοιξε με τα μνημόνια

    • Επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023

    • Ενίσχυση της ανάπτυξης και των νέων θέσεων εργασίας με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ

    • Ολοκλήρωση των αλλαγών στην υγεία

    • Νέο νομοσχέδιο για ανοικτά και δημιουργικά πανεπιστήμια.

    • Συνέχιση της πολιτικής των φοροελαφρύνσεων, με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ενεργητική την εξωτερική πολιτική της χώρας, σημειώνοντας:

    «Είμαστε ειλικρινείς και αποφασιστικοί στην εξωτερική μας πολιτική. Παραγωγικοί στην πολιτική της ενέργειας. Οι εξελίξεις θέλουν Ελλάδα διεθνή κόμβο αλλά και παραγωγό ενέργειας είτε από υδρογονάνθρακες είτε από οποιοδήποτε άλλο φυσικό χώρο, έχοντας πάντα στο πλευρό της την εθνική άμυνα γιατί δεν υπάρχει ενωμένη κοινωνία αν μία χώρα δεν είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία.

    Διαβάστε επίσης

    Σαμαράς στο Συνέδριο: Η ΝΔ να μη γίνει Ποτάμι – Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά δεν γίνεται

    Συνέδριο ΝΔ: Εντυπωσιακή είσοδος Σαμαρά – Τον συνόδευε πολυπληθής ομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ