• Ελλάδα

    Σε πύρινο κλοιό η χώρα – Ξέσπασαν 130 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

    • NewsRoom
    Κινέτα φωτιά


    Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα κυρίως μέτωπα δίνουν από χθες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς κατά το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 130 δασικές πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το δυσκολότερο μέτωπο από αυτά είναι στην περιοχή Βούτημα Αυλώνα Αττικής, όπου η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου συνεχίζει να καίει ανεξελέγκτη. Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Σε πρώτη φάση δεν κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει βοήθεια από αέρος, αλλά εντός της ημέρας η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου.

    Δύσκολη η κατάσταση στην Κρήτη

    Την ίδια ώρα, δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στην Κρήτη, με τους ανέμους να πνέουν πολύ ισχυροί, προκαλώντας αλλεπάλληλες αναζωπυρώσεις. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο νησί είναι το γεγονός ότι οι πυροσβέστες καλούνται να διαχειριστούν συνολικά 22 μέτωπα, με μεγαλύτερη εκείνη στις Στροβλές Κισσάμου που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου.

    Ταυτόχρονα, σε εξέλικη βρίσκεται φωτιά και στη Φοινικιά Ηρακλείου όπου καίγονται καλάμια και ένα θερμοκήπιο.

    Παράλληλα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες στη Λάστρο Σητείας ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στο Μουρί του Κισσάμου (επίσης εκδηλώθηκε χθες) αλλά και στο ποτάμι στο Αμάρι Ρεθύμνου.

    Πύρινα μέτωπα και στην Πελοπόννησο

    Δύο πύρινα μέτωπα μαίνονται αυτήν τη στιγμή στην Πελοπόννησο και, συγκεκριμένα, σε Ηλεία και Κιάτο.

    Στα Άγναντα Ηλείας, έσπευσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, όμως οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στο Κιάτο μάχη με τις φλόγες δίνουν 42 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

    Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το πρωί τρεις άνδρες ηλικίας 70, 68 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων του δήμου Πύργου, στα Άσπρα Σπίτια και στην Αρχαία Πίσα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.



    ΣΧΟΛΙΑ