• First Top Stories

    Πόλεμος media – Μαξίμου. Ποιες θα είναι η επόμενες κινήσεις Ψυχάρη και Τσιπρα ;


    Το δημοσίευμα με τίτλο “ο ηγέτης, ο εκδότης και… η γάτα των Ιμαλάϊων”, που δημοσιεύει το “Βήμα της Κυριακής” και παραθέτει τις μυστικές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα, με τον εκδότη της εφημερίδας, Σταύρο Ψυχάρη είναι βέβαιο ότι είναι μόνο η αρχή σε ένα πόλεμο που μόλις ξεκίνησε. Έναν πόλεμο που δείχνει ότι θα έχει και συνέχεια. Αυτό άλλωστε προαναγγέλλει ο ίδιος ο ΔΟΛ σε ανακοίνωση του το Σάββατο το βράδυ μετά την δημοσιοποίηση του άρθρου μέσω του διαδικτύου. Η ανακοίνωση επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι “όΠέραν τούτων, το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να τον πληροφορηθούν”.

    Κρίσιμο ερώτημα που παραμένει είναι εάν η συνομιλία των δυο ανδρών είναι ηχογραφημένη είτε από την μια είτε από την άλλη πλευρά και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους ειδικά του επικεφαλής του ΔΟΛ.

    illustrator CIA hacker 5602a1887ea959191741121

    To δημοσίευμα 

    Παρότι το δημοσίευμα δεν κατονομάζει τους δύο άνδρες, τους “φωτογραφίζει” με πολύ εύγλωττο τρόπο. Η αφήγηση ξεκινά το καλοκαίρι του 2014, όπου όπως χαρακτηριστικά, αναφέρεται ο “ανερχόμενος πολιτικός ηγέτης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα της ευρωζώνης, που μόλις είχε κατορθώσει να κερδίσει τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και ετοιμαζόταν να εισέλθει στην τελική ευθεία για τη δημοκρατική… “κατάληψη” της εξουσίας…”.

    Εν συνεχεία αναφέρεται πως ο ανερχόμενος ηγέτης, σε συζήτηση του με στενό του συνεργάτη του αποκάλυψε ότι ο εκδότης συναντήθηκε μαζί του. Μάλιστα από τη πλευρά του ο πολιτικός του υποσχέθηκε να του χαρίσει τα δάνεια της επιχείρησης του, καθώς και να του χαρίσει το κανάλι το οποίο συμμετείχε, με αντάλλαγμα τη στήριξη του εκδότη.

    Όπως αναφέρει το “Βήμα” ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις των δυο ανδρών και πάντα εν κρυπτώ.

    Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

    “Η δικαιοσύνη θα ενεργήσει απερίσπαστη και τα τηλεοπτικά ΜΜΕ θα αδειοδοτηθούν νόμιμα”, τονίζεται σε ανακοίνωση-απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σχετικά με το κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Το δημοσίευμα χαρακτηρίζεται στην ανακοίνωση ως “άκρως αποκαλυπτικό” και αναφέρεται, ειδικότερα, ότι “φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA”.

    “Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε δεκτό”, επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι “ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό να μη χαριστεί σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν”.

    “Η δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα Τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοδοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό”, σημειώνει.

    Τι ανακοινώνει το “Βήμα της Κυριακής”

    Η απάντηση του “Βήματος της Κυριακής” στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

    “Δεν προκαλεί έκπληξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κάνει το “άσπρο – μαύρο”. Είναι η συνήθης πρακτική που εσχάτως ακολουθείται. Καλούμε τους ιθύνοντες του Γραφείου Πρωθυπουργού να ξαναδιαβάσουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για να κατανοήσουν, να συνειδητοποιήσουν (και να θυμηθούν…) ποιος προσέφερε, πότε και τι, ποιος ζητούσε πολιτική υποστήριξη με κάθε ευκαιρία χωρίς τίποτα και ποτέ να του έχει ζητηθεί. Πέραν τούτων, το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να  τον πληροφορηθούν”.

    ΝΔ: 3+1 ερωτήματα για “τις κρυφές επαναλαμβανόμενες συναντήσεις” Τσίπρα-Ψυχάρη

    Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτήματα έχει προκαλέσει στη ΝΔ η “παραδοχή των επαναλαμβανόμενων κρυφών συναντήσεών του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ)”, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος και καλεί τον “μοιραίο”, όπως τον χαρακτηρίζει, πρωθυπουργό να απαντήσει σε 3+1 απλές ερωτήσεις:

    “1. Γιατί ο “αδέκαστος πολέμαρχος” κατά της διαπλοκής, συναντάται κρυφά, όχι μία αλλά τέσσερις φορές με γνωστό μεγάλο εκδότη; Τι συζήτησαν;

    2. Εάν του ζητήθηκε μια φορά ευνοϊκή ρύθμιση δανείων και εκείνος την απέρριψε, προς τι οι ακόμα τρεις συναντήσεις;

    3. Εκείνος τι ζήτησε και έναντι ποιου ανταλλάγματος;

    Και μία τελευταία ερώτηση: Όποια απάντηση και να δώσει περιμένει να την πιστέψει κανείς”, διερωτάται ο κ. Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας πως “ο κ. Τσίπρας έχει απολέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας”.



    ΣΧΟΛΙΑ