• Ελλάδα

    Μποϊκοτάζ στην αξιολόγηση από 50.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία

    • NewsRoom


    Καθολική είναι η συμμετοχή στην απεργία – αποχή κατά της Αξιολόγησης των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), μέχρι τώρα έχουν αρνηθεί να συμμετάσχουν 50.000 υπάλληλοι, σε 100 Νοσοκομεία και Προνοιακές Μονάδες της χώρας, ποσοστό συμμετοχής που ανέρχεται στο 98%.

    Μάλιστα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα μοιράστηκαν πολλές φορές τα φύλλα αξιολόγησης στους υπαλλήλους με απειλές και εκβιασμούς από τους Διοικητές των Νοσοκομείων για να συμπληρωθούν.

    «Παρ’ ότι απειλούν με πειθαρχικές διώξεις δεν έχει καμφθεί σε κανέναν εργαζόμενο η αρνητική του στάση», επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «παρωδία της κυβέρνησης», που επιδιώκει την χειραγώγηση της Δημόσιας Διοίκησης και την εφαρμογή νέων δυσμενών μισθολογικών και υπηρεσιακών μεταβολών.

    Όπως αναφέρει, δεν είναι κατά των αξιολογήσεων, με απόδειξη το γεγονός ότι έως το έτος 2010 οι Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι αξιολογούνταν χωρίς καμία αντίρρηση, διεκδικώντας, μάλιστα, καλύτερο και αντικειμενικότερο σύστημα αξιολόγησης.

    Ωστόσο, τονίζει ότι με δεδομένες τις μνημονιακές δεσμεύσεις για συνεχή μείωση της δαπάνης στο δημόσιο, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τις απρόβλεπτες αντιδράσεις της κυβέρνησης, οι υπάλληλοι δεν έχουν λόγο να προσθέσουν, με την συμμετοχή στην αξιολόγηση, επιχειρήματα στην κυβέρνηση για δυσμενείς μεταβολές με προειλημμένες αποφάσεις.

    Η ΠΟΕΔΗΝ αποδίδει την κατάσταση της Δημόσιας Διοίκησης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι καθημερινά οι Διοικητές των Νοσοκομείων «ξηλώνουν» Διευθυντές, Υποδιευθυντές και Τμηματάρχες με κομματικά κριτήρια.

    «Εάν συμμετείχαμε στην αξιολόγηση οι Διοικητές των Νοσοκομείων θα παρενέβαιναν στους Προϊσταμένους Αξιολογητές που είναι ευάλωτοι, αφού είναι τοποθετημένοι με ανάθεση και όχι με κρίση για να κατηγοριοποιήσουν τους υπαλλήλους όχι με βάση την υπηρεσιακή τους εικόνα, αλλά με κομματικά κριτήρια», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΠΟΕΔΗΝ: Αυτές είναι οι δαπάνες που θέλει να νομιμοποιήσει το Υπ. Υγείας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες καταγγελίες από τη ΠΟΕΔΗΝ: «Μέχρι δίσκο στις εκκλησίες βγάζουν για την ενίσχυση των τοπικών κέντρων υγείας!»



    ΣΧΟΛΙΑ