• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Κληρώνει σήμερα για το Γενικό Γραμματέα Εσόδων – Στον Τσακαλώτο οι τρεις φιναλίστ

    Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας (φωτογραφία αρχείου)


    Μπορεί η τελική ημερομηνία για την επιλογή του προσώπου, που θα αντικαταστήσει την Κατερίνα Σαββαΐδου στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να είναι η ερχόμενη Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, η σημερινή, όμως, είναι η πλέον κρίσιμη μέρα.

    Κι αυτό, διότι οι τρεις φιναλίστ, που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, περνούν από το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην οδό Νίκης, για το τελικό τεστ, την τελευταία συνέντευξη.
    Ο υπουργός Οικονομικών θα είναι αυτός, που – τυπικά τουλάχιστον – θα δώσει το πράσινο φως για τον… εκλεκτό.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος θα συζητήσει ξεχωριστά με τον καθένα εκ των κυρίων Φώτη Κουρμούση, Ηλία Ξηρουχάκη και Γιώργου Πιτσιλή, ώστε να ληφθεί στη συνέχεια η τελική απόφαση.

    Γιώργος Πιτσιλής
    Γιώργος Πιτσιλής – Δικηγόρος – 40 ετών

    Υπενθυμίζουμε ότι – όπως είχε αποκαλύψει το mononews.gr – αυτοί είναι οι τρεις, που κρίθηκαν επαρκέστεροι των υπολοίπων 43, για την τελική φάση.

    Ο πρώτος – τα ονόματα αναφέρονται αλφαβητικά – ήταν σύμβουλος επί των φορολογικών θεμάτων επί υπουργίας Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και στη ΓΓΔΕ.

    Ο δεύτερος θητεύει στη Γενική Γραμματεία από εποχής συστάσεώς της.

    Και ο τρίτος είναι νομικός, ειδικός επί του φορολογικού δικαίου, με πλούσια συμβουλευτική εμπειρία, και όχι μόνο.

    Βέβαιο, πάντως, είναι ότι λόγο στην τελική απόφαση θα έχει και ο καθ΄ ύλην αρμόδιος για τα έσοδα, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, καθώς είναι αυτός, που θα έχει καθημερινή τριβή με το Γενικό Γραμματέα.



    ΣΧΟΛΙΑ