• Top Stories

    Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη της Κατερίνας Σαββαΐδου

    Σαββαΐδου

    Κατερίνα Σαββαΐδου, πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων


    Την παραπομπή σε δίκη της πρώην γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου για κακουργηματική απόπειρα απιστίας προτείνει η εισαγγελέας Εφετών προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

    Η κα Μαρία Γκανέ, με την υπ’ αριθμ. 796/2017 πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών, ζητά να παραπεμφθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η κα Σαββαΐδου για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

    Η πρώην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κατηγορείται ότι ανέσυρε παλαιότερη αίτηση εταιρείας για επανέλεγχο προστίμου 78 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία. Η τότε επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων φέρεται να παρήγγειλε την επανεξέταση του προστίμου, παρότι είχε επικυρωθεί, από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

    Σύμφωνα με την κατηγορία «με την πράξη της αυτή απέβλεπε στη μείωση έως και την εξάλειψη του επιβαλλόμενου προστίμου».

    Σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές, η κ. Σαββαΐδου αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι κατά τη θητεία της στη γ.γ. κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση.

    Μέσα στους επόμενους μήνες το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει για την παραπομπή σε δίκη ή την απαλλαγή της Κατερίνας Σαββαΐδου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γνωμοδότηση «βόμβα» του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις νέες περικοπές στις συντάξεις από το 2019

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το νομοσχέδιο για να «ξεπαγώσουν» οι μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προφυλακιστέος ο τυφλός 52χρονος: Τι είπε σε ανακρίτρια και εισαγγελέα – Εισαγγελική έρευνα για το πιστοποιητικό τυφλότητας



    ΣΧΟΛΙΑ