• Top Stories

    Χαλαρός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσεγγίζει τους πιτσιρικάδες 17 και 18 ετών


    Άνοιγμα στους νέους επιχειρεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να φέρει πιο κοντά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μία δημογραφική ομάδα ψηφοφόρων που τα τελευταία χρόνια δεν είναι ιδιαίτερα «ζεστή» απέναντι στη ΝΔ. Η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ρίξει το βάρος του στη νεολαία φάνηκε από την κίνησή του να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, μία συζήτηση που αναμένεται να διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο. Αφορμή για την κίνηση αυτή φάνηκε να αποτελεί το… κάμπινγκ αντιεξουσιαστών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που επιφέρει αλλαγές στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

    Όμως τα αίτια της στροφής του Κυριάκου Μητσοτάκη στους νέους είναι βαθύτερα. Με περισσότερους από 130.000 σημερινούς 17χρονους να εντάσσονται στο εκλογικό σώμα, μετά τη μείωση του ορίου ηλικίας που νομοθέτησε η κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φιλοδοξεί να τους πείσει ότι το κόμμα που ενδιαφέρεται για τους νέους και μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντά τους είναι η ΝΔ, και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή τις παλινωδίες της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας σε ό,τι αφορά κυρίως τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    Δεν είναι άλλωστε τυχαία και η σκληρή στάση που κράτησε ο πρόεδρος της ΝΔ απέναντι στην ιστορική νεολαία του κόμματος, την ΟΝΝΕΔ, μετά την τραγική εικόνα που βγήκε προς τα έξω στο τελευταίο της συνέδριο. Καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποντάρει πολλά στην συσπείρωση των νέων ψηφοφόρων, προωθεί την αναδιοργάνωση της ΟΝΝΕΔ σε μία νέα, φιλόδοξη οργάνωση που αφενός θα κυριαρχήσει στα πανεπιστήμια της χώρας, αφετέρου θα λειτουργήσει ως «φυτώριο» ικανών στελεχών που θα βοηθήσουν στην ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας και την μετάβασή της σε μία νέα εποχή, με μοντέρνες ιδέες που θα είναι ελκυστικές και στους νέους ανθρώπους.

    Στο «φλερτ» του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους νέους βοηθά αναμφίβολα και το γεγονός ότι και ο ίδιος εμφορείται από φρέσκες ιδέες και μιλάει τη «γλώσσα» τους (είναι άλλωστε ένας από τους λίγους πολιτικούς που ξέρουν να διαχειρίζονται σωστά τα social media, όπου δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα οι νέοι), γεγονός που γεννά αισιοδοξία στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας ότι στη «μάχη» για την εξασφάλιση της εμπιστοσύνης των νέων η ΝΔ θα νικήσει κατά κράτος τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα είναι ένα κομβικό σημείο της επικράτησής της στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/anixe-ena-akomi-metopo-gia-stavro-psichari-meta-ochi-tou-ariou-pagou-stin-anavoli-tis-dikis-tou/66757



    ΣΧΟΛΙΑ