• Διεθνής πολιτική

    Βαρβιτσιώτης: Αν η Τουρκία δεν αποσύρει τις δυνάμεις της, δεν υπάρχει χώρος για διάλογο

    • NewsRoom
    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης


    Μήνυμα προς την Τουρκία, ότι αν δεν αποσύρει τις δυνάμεις της, δεν υπάρχει χώρος για διάλογο, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην ειδησεογραφική εκπομπή Ekot του Δημόσιου Σουηδικού Ραδιοφώνου Sveriges Radio και στον δημοσιογράφο, ελληνικής καταγωγής ανταποκριτή Ανατολικής Ευρώπης, Φιλίπ Κοτσαμπουκίδη (Filip Kotsambouikidis).

    «Δεν θεωρώ πως τώρα είναι η ώρα για διάλογο, δεν υπάρχει χώρος για διάλογο αυτή τη στιγμή. Είναι ώρα η Τουρκία να λάβει το μήνυμα ότι είναι καιρός να αποσύρει τις δυνάμεις της. Τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε έναν διάλογο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, σε ερώτηση σχετικά με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι «είναι καιρός να πάμε από τα λόγια στις πράξεις».

    Σχετικά με το ρόλο του ΝΑΤΟ, όπως επισημαίνεται, σημείωσε ότι «εδώ και χρόνια, η γραμμή του ΝΑΤΟ είναι να μην αναμειγνύεται στο πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αλλά, η απροθυμία του ΝΑΤΟ να αναμειχθεί, έχει αφήσει τη διαμάχη να αναπτυχθεί περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ