• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Αποχωρούν από τις διαπραγματεύσεις για το ταβάνι χρέους οι Ρεπουμπλικάνοι

    • NewsRoom
    Ο Ρεπουμπλικάνος, Κέβιν Μακάρθι

    Ο Ρεπουμπλικάνος, Κέβιν Μακάρθι


    Οι κρίσιμες συνομιλίες γύρω από την αύξηση του ορίου χρέωσης των ΗΠΑ σταμάτησαν απότομα την Παρασκευή, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι διαπραγματευτές αποχώρησαν από την αίθουσα,  κατηγορώντας τον Λευκό Οίκο.

    «Μέχρι οι άνθρωποι να είναι πρόθυμοι να κάνουν εύλογες συζητήσεις για το πώς μπορούμε πραγματικά να προχωρήσουμε και να κάνουμε το σωστό, δεν θα καθόμαστε εδώ και θα μιλάμε μόνοι μας», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τους Garret Graves.

    «Αποφασίσαμε την παύση γιατί απλά δεν είναι παραγωγικές», πρόσθεσε, τονίζοντας πως  δεν ξέρει αν οι συνομιλίες θα ξαναρχίσουν αυτό το Σαββατοκύριακο.

    Με το άκουσμα της εξέλιξης, η Wall Street έπεσε σε αρνητικό έδαφος. Αυτή την ώρα, ο Dow jones κινείται στις 33.454,92 μονάδες με απώλειες -0,24%, ο S&P 500 στις 4.192,08 μονάδες με πτώση -0,14% ενώ ο Nasdaq στις 12.647,43 μονάδες με απώλειες -0,33%.

    Η διακοπή των διαπραγματεύσεων ήρθε μόλις μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι δήλωσε αισιόδοξος ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία εγκαίρως, ώστε να διεξαχθεί ψηφοφορία στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

    Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για τυχόν σημάδια προόδου στο  αδιέξοδο.  Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν προσδιόρισε πως την 1η Ιουνίου οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε παύση πληρωμών.

    Διαβάστε επίσης

    Τζερόμ Πάουελ: «Ακλόνητη» η FED στην μάχη κατά του πληθωρισμού

    Morgan Stanley: Αποχωρεί ο CEO ύστερα από 13 χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ