• Οικονομία

    Τζερόμ Πάουελ: «Ακλόνητη» η FED στην μάχη κατά του πληθωρισμού

    Jerome Powell, επικεφαλής FED

    Jerome Powell, επικεφαλής FED


    Η FED δεν θα διστάσει στη μάχη που δίνει για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό ανέφερε μιλώντας σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον ο Τζερόμ Πάουελ.

    «Η αποτυχία της μείωσης του πληθωρισμού όχι μόνο θα παρατείνει τον πόνο αλλά και θα ενισχύσει το κοινωνικό κόστος», ανέφερε ο πρόεδρος της FED. Στόχος μας είναι να τα αποφύγουμε αυτά, παραμένοντας ακλόνητοι στην επιδίωξη των στόχων μας»

    Η Fed αύξησε στις αρχές του μήνα τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος του 5% – 5,25%, δίνοντας  παράλληλα σήμα για ενδεχόμενη παύση των αυξήσεων. Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 13 – 14 Ιουνίου.

    Ωστόσο, με την οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτικότερη των φόβων των επενδυτών, τα στοιχήματα για μια ακόμα αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα ανεβαίνουν διαρκώς. Πλέον, το 33% εκτιμάει ότι η επιτροπή FOMC της FED θα προχωρήσει σε ακόμα μια αύξηση κατά ένα τέταρτο της μονάδας τον επόμενο μήνα.

    Συνολικά, η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο, σε μια επιθετική σύσφιξη της πολιτικής της.

    Διαβάστε επίσης

    Τζερόμ Πάουελ: Δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση για παύση των αυξήσεων – Θα εξετάσουμε τα δεδομένα

    ING: Τι βλέπει για τις εκλογές της Κυριακής – Το κίνητρο Μητσοτάκη για δεύτερο γύρο εκλογών



    ΣΧΟΛΙΑ