• Πολιτική

    Γεραπετρίτης: Από την Πέμπτη self test για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους

    • NewsRoom
    Γιώργος Γεραπετρίτης

    Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας


    Ξεκινά από την προσεχή Πέμπτη (15/4) η διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων self test σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων, όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

    «Είμαστε πολύ πιο κοντά στην ελευθερία. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για το Πάσχα. Έχουμε στην διάθεσή μας όπλα, όπως ο εμβολιασμός και τα self test.

    » Μέσα στην εβδομάδα από την Πέμπτη θα διατεθούν self test και σε άλλες κατηγορίες πολιτών, σε 900.000 εργαζόμενους και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Σε τράπεζες, δικαστήρια, λιανεμπόριο και στην ανοιχτή εστίαση» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN.

    Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε ότι αποδεικνύεται από τα πρώτα στοιχεία ότι τα self test είναι αποτελεσματικά.

    Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο κ. Γεραπετρίτης κάλεσε τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να μην διστάζουν και να πάνε να εμβολιαστούν.

    Στο ερώτημα για τα φαινόμενα συνωστισμού είπε ότι έλεγχοι γίνονται, αλλά θα πρέπει και οι νεότερης ηλικίας πολίτες που αισθάνονται άτρωτοι να είναι προσεκτικοί.

    Πελώνη: Υπάρχει επάρκεια self test

    Για την διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων self test σε εργαζόμενους μίλησε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στο Mega.

    «Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνει η διάθεση των self test στους εργαζομένους και άλλων κατηγοριών, όπως λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και δικαιοσύνη που έχουν επαφή με πολίτες» ανακοίνωσε, τονίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό συμπληρωματικό εργαλείο για τη μείωση της διασποράς, αλλά και για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων.

    Ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια self test και σημείωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο εντοπισμός των ΑΜΚΑ των δικαιούχων αυτών των ομάδων, για να ξεκινήσει η διάθεσή τους τις επόμενες ημέρες.

    «Έχουμε πει ότι θα πάρουν όλοι οι πολίτες, όλων των ηλικιών, όμως προτεραιότητα έχουν οι παραγωγικές ηλικίες» συμπλήρωσε.

    Διαβάστε ακόμη:

    «Πόλεμος» για τα self tests – Το «αποτύπωμα» από την πρώτη εφαρμογή τους

    Σαρηγιάννης: «Όχι» στο Πάσχα στο χωριό

     



    ΣΧΟΛΙΑ