Κοινωνία

Σαρηγιάννης: «Όχι» στο Πάσχα στο χωριό

  • NewsRoom
Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


Όχι στο Πάσχα στο χωριό, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι, υποστήριξε ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Ο κ. Σαρηγιάννης τάχθηκε κατά του ενδεχομένου να κάνουμε φέτος Πάσχα στο χωριό, υποστηρίζοντας ότι είμαστε στην αρχή μιας πορείας αποκλιμάκωσης πανελλαδικά και στην Αττική και σιγά σιγά στη Θεσσαλονίκη που θα είναι πιο ήπια.

Ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι θα προτιμούσε «να μην κάνουμε στο χωριό, γιατί θα ήταν καλό να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι και να μη διώξουμε αυτό που έχουμε χτίσει έως τότε και να το διατηρήσουμε και να το στερεώσουμε». Παράλληλα, εξέφρασε τις ενστάσεις του για το άνοιγμα της εστίασης στον απόηχο των κορωνοπάρτι.

«Θα πρέπει να μη ρίξουμε τις άμυνες, τα μέτρα προστασίας και τις μάσκες, αποστάσεις κλπ και να μεγιστοποιήσουμε την εφαρμογή των self test», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει πίεση στο σύστημα της υγείας.

«Στα 250.000 selt test που έγιναν το Σαββατοκυριάκο και τη Δευτέρα βρέθηκαν περίπου 600 ασυμπτωματικοί δείχνει ότι οι πιθανότητες να κολλήσουν αυτοί οι άνθρωποι άλλους είναι πολύ μεγάλες. Θα βρούμε από αυτούς και άλλους από την ιχνηλάτηση», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα δούμε αποσυμπίεση στις ΜΕΘ προς το τέλος του μήνα.

Διαβάστε ακόμη:

Σαρηγιάννης: 900 διασωληνωμένοι την Μεγάλη Εβδομάδα – Τι είπε για self tests και σχολεία

Σαρηγιάννης: Αργεί η αποσυμπίεση του ΕΣΥ και των κρουσμάτων – Σημαντικό εργαλείο τα self tests

Παγώνη: Πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε Ανάσταση στις εκκλησίες – Πότε «βλέπει» ανοσία

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ