• Πολιτική

    Γεωργιάδης: Θα αποκαταστήσουμε την αλήθεια για την υπόθεση Novartis

    • NewsRoom
    Γεωργιάδης για ανεμβολίαστους: Αγορές με click-away για όσους δεν θέλουν rapid test

    Άδωνις Γεωργιάδης


    «Δεν έχουμε να κάνουμε με μια σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ βαθύτερο: με την υπονόμευση καίριων θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος» δηλώνει αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Και τονίζει: «Είναι καθήκον μας να τους προστατεύσουμε και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια».

    Ερωτηθείς εάν είναι ισοβαρείς οι ευθύνες αναφορικά με τους κυρίους Παπαγγελόπουλο και Τσίπρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει: «Οι πρώην πρωθυπουργοί δεν μπορούν να οδηγούνται σε ποινικές διαδικασίες, εκτός και αν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Στην περίπτωση του κ. Τσίπρα δεν έχουν προκύψει τέτοια στοιχεία για να προχωρήσουμε στη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής, εν αντιθέση με τον κ. Παπαγγελόπουλο που τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα».

    Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, πέραν του Ελληνικού, που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ο αρμόδιος υπουργός τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας έχει δώσει σαφείς οδηγίες για επιτάχυνση των διαδικασιών με στόχο την πρόοδο των ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, πάντοτε με απόλυτη διαφάνεια και με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον».

    Τέλος, μιλώντας για το νέο αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημειώνει: «Με το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, αλλάζουμε πλήρως τον τρόπο με τον οποίο ιδρύονται επιχειρήσεις, και γίνονται οι στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα. … Αυτά που περιλαμβάνονται στο εν λόγω νομοσχέδιο θα καταστήσουν την Ελλάδα μια επιχειρηματική φιλική χώρα για επενδύσεις».



    ΣΧΟΛΙΑ