• Πολιτική

    Γεννηματά: «Ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει επιδόματα, υπογράφοντας ακάλυπτες επιταγές»

    • NewsRoom
    gennimata γεννηματά

    Φώφη Γεννηματά


    Στην διαμάχη προσώπων, μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη,  αναφέρθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή.

    Μάλιστα, χαρακτήρισε την επιλογή της κόντρας των δύο πολιτικών αρχηγών ως «συνειδητή επιλογή», προκειμένου να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου.

    Όπως τόνισε η κυρία Γεννηματά, «εμείς δεν επιδιώξαμε ποτέ την πολιτική εξόντωση των πολιτικών μας αντιπάλων. Αυτές είναι πρακτικές της δεξιάς που σήμερα αντιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ συμπλήρωσε ότι «ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του εξελίχθηκε σε μεγάλο χορηγό της δεξιάς».

    «Πού θα ήταν σήμερα ο κ. Μητσοτάκης αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

    Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, άσκησε δριμεία κριτική στα όσα έταξε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι ο πρωθυπουργός τους δίνει «ένα», όταν τους έχει πάρει «δέκα». «Ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει επιδόματα, υπογράφοντας ακάλυπτες επιταγές. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι 10 τους παίρνει, ένα τους επιστρέφει» τόνισε χαρακτηριστικά.

    Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στα στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου τα οποία βρίσκονταν στην κυβέρνηση του 2009 με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. «Από τα υπουργικά έδρανα χειροκροτούσαν τον κ. Τσίπρα για το πρώτο μνημόνιο, όταν τρεις υπουργοί του μετείχαν στην κυβέρνηση εκείνη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι η πολιτική της ΝΔ οδηγεί στα ίδια αδιέξοδα. «Ο κ. Τσίπρας φεύγει αλλά δεν χρειάζεται άλλη δεξιά. Η χώρα χρειάζεται εθνική ομάδα στο γήπεδο. Εμείς κρατάμε σταθερά το νήμα της εθνικής συνεννόησης» συμπλήρωσε.

    Κλείνοντας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής διατύπωσε τις προτάσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη βελτίωση των οικονομικών του κάθε νοικοκυριού.

    «Προτείνω τη Δευτέρα να ψηφίσουμε όλοι μαζί τουλάχιστον: την κατάργηση του ελαστικού αφορολόγητου, τη στήριξη νέων που ανοίγουν νέες επιχειρήσεις, την ενίσχυση των νέων ζευγαριών για να καταπολεμήσουμε την υπογεννητικότητα, κατώτερη σύνταξη 500 για μεμονωμένο συνταξιούχο και 700 ευρώ για ζευγάρι, καθώς και επιστροφή φορολογικού συντελεστή στο 13%. Εμείς με αυτή την πρόταση θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό και θα γίνει πραγματική ανάσταση για τον λαό στις 26 Μαΐου» κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.



    ΣΧΟΛΙΑ