• Πολιτική

    Έξαλλος ο δημιουργός της ταινίας «Μαρίζα» με την χρήση της στην προπαγάνδα της Ακριβοπούλου: «Αίσχος!»

    • NewsRoom


    Την έντονη αντίδραση του Κωνσταντίνου Κρυστάλη, δημιουργού της βραβευμένης ταινίας animation «Μαρίζα», προκάλεσε η χρήση στιγμιοτύπων της ταινίας μικρού μήκους του στο προπαγανδιστικό βίντεο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δημοσίευσε μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ και την εκπομπή της η Κατερίνα Ακριβοπούλου, γνωστής για τις στενές σχέσεις της με την ηγεσία του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

    Όπως εξηγεί ο κ. Κρυστάλλης, ουδέποτε έδωσε την άδειά του προκειμένου η Κατερίνα Ακριβοπούλου να συμπεριλάβει στιγμιότυπα από την ταινία του στο πολιτικό της βίντεο, ενώ δεν επιθυμεί καμία πολιτικοποίηση του έργου του.

    «ΑΙΣΧΟΣ! 😠 Δεν έδωσα την άδεια για την χρήση της ταινίας. Κάθε άλλο παρά πολιτικοποίηση θέλω για την Μαρίζα!» έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ο Κωνσταντίνος Κρυστάλλης.

    Ο κ. Κρυστάλλης, ασχολείται με το 3D Animation, και έχει εργαστεί στο Darkfall Online. Η περίφημη Μαρίζα δημιουργήθηκε το 2008 στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος του University of Technology στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Το δημιούργημα του, αρκετά απολαυστικό, έχει προβληθεί σε μια σειρά από φεστιβάλ. Στο ΥouΤube, η Μαρίζα έχει πάνω από 6 εκατομμύρια views στην ελληνική της έκδοση, ενώ στην αγγλική πάνω από 19,8 εκατομμύρια.

    Στο προπαγανδιστικό βίντεο που παρουσίασε στην έναρξη της εκπομπής της η Ακριβοπούλου, ολοκληρωνόταν με στιγμιότυπα από την ταινία, προσπαθώντας να παρουσιάσει τους Έλληνες ως την γαϊδουρίτσα Μαρίζα! Μάλιστα, απευθυνόμενοι προς τους ελάχιστους τηλεθεατές της η παρουσιάστρια καυχήθηκε για το κατόρθωμά της, υποστηρίζοντας πως το βίντεο που παρουσίασε ήταν «μια ελεγεία, αν θέλετε, σε αυτό που ζήσαμε και ένα κλείσιμο του ματιού ίσως, σε αυτό που λέμε “ατομική ευθύνη” και του καθένα»!

    Αναμένεται να δούμε αν θα  υπάρξει κάποια ουσιαστική απάντηση από την Κατερίνα Ακριβοπούλου στις επικρίσεις που δέχεται για την επιλογή της, ή αν αντίθετα επιλέξει να ρίξει, για μια ακόμα φορά, την ευθύνη στον… υψηλό πυρετό.



    ΣΧΟΛΙΑ