• Πολιτική

    Στυγνή κομματική προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ από την Ακριβοπούλου (video)

    • NewsRoom


    Ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών στυγνής κομματική προπαγάνδας, πρόβαλε χθες η Κατερίνα Ακριβοπούλου της ΕΡΤ, κατά την έναρξη της εκπομπής της «Δεύτερη Ματιά».

    Το εν λόγω βίντεο περιελάμβανε πλάνα από τους πολιτικούς αντίπαλους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλους, πλάνα από διανομές τροφίμων πριν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ως μουσική υπόκρουση επιλέχθηκε το τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη «Ο Έλληνας», σε ερμηνεία της Άννας Παναγιωτοπούλου.

    Μάλιστα, πολλοί από τους στίχους, χρησιμοποιήθηκαν ως υπότιτλοι όπου κρινόταν απαραίτητο. Ακόμα, η αρχή και το τέλος του βίντεο επενδύθηκαν με σκηνές από ταινία κινουμένων σχεδίων κι ένα φορτωμένο καταπονημένο αλλά υπομονετικό γαϊδουράκι.

    Αμέσως μετά το τέλος του βίντεο, η κυρία Ακριβοπούλου είπε «μια ελεγεία, αν θέλετε, σε αυτό που ζήσαμε και ένα κλείσιμο του ματιού ίσως, σε αυτό που λέμε “ατομική ευθύνη” και του καθένα».

    Μάλλον για την κυρία Ακριβοπούλου, που ανήκει στο δυναμικό της δημόσιας τηλεόρασης, η πολιτική προπαγάνδα υπέρ ενός κόμματος βρίσκεται εντός του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

    Δείτε το βίντεο

    ΕΡΤ: Πρόβαλε ολόκληρο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αντί δελτίου ειδήσεων

    Παράλληλα, θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση της ΕΡΤ να προβάλει ολόκληρη την πολιτική εκδήλωση με την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, στην θέση του δελτίου ειδήσεων.

    Με ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ θέλησε να απολογηθεί για την αστοχία της κάνοντας λόγο για «λάθος» για το οποίο «η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται».

    Μάλιστα, για την εν λόγω απόφαση, τοποθετήθηκε η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της, λέγοντας πως «το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ αντί ειδήσεων, μετέδωσε σήμερα το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζοντας ότι «θα μνημονεύεται ως μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής για τη δημόσια τηλεόραση».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ

    «Το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και σειράς Υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του δελτίου Ειδήσεων.

    Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Αυτό ήταν λάθος και η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται για αυτό».



    ΣΧΟΛΙΑ