• Πολιτική

    ΕΡΤ: Τέλος από την απογευματινή ζώνη η Ακριβοπούλου – Θα μεταφερθεί τα μεσάνυχτα;


    Την απομάκρυνση του αμφιλεγόμενου δίδυμου της Κατερίνας Ακριβοπούλου και του Σωτήρη Καψώχα από την απογευματινή ενημερωτική ζώνη αποφάσισε η διοίκηση της ΕΡΤ, επιβεβαιώνοντας τις έντονες φήμες που κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες ημέρες.

    Το μεσημέρι της Παρασκευής, η διοίκηση της ΕΡΤ ανακοίνωσε την «αναδιάρθρωση του ενημερωτικού τομέα», με τη θέση της αμφιλεγόμενης «Δεύτερης Ματιάς» να παίρνει μια νέα εκπομπή που θα παρουσιάζει ο Νίκος Μερτζάνης. Η εκπομπή με βασική παρουσιάστρια την Κατερίνα Ακριβοπούλου και βασικό σχολιαστή τον  Ζωτήρη Καψώχα, είχε προκαλέσει πολλές φορές αντιδράσεις, με την προπαγανδιστική της θέση υπέρ της κυβέρνησης, ξεπερνώντας συχνά κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας (όπως στην περίφημη συνέντευξη του Παύλου Πολάκη, όταν η παρουσιάστρια απαγόρευσε στον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο να θέσει ερωτήσεις στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας). Προβλήματα τα οποία είχαν γίνει αντιληπτά και από τα ίδια τα στελέχη της Αγίας Παρασκευής.

    Άλλωστε, η εκπομπή είχε γίνει πολλές φορές η αφορμή για τις διαμαρτυρίες της Νέας Δημοκρατίας κατά της ΕΡΤ. Μάλιστα, ήταν αυτή που οδήγησε για ένα μεγάλο διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαγορεύσει στα στελέχη του, την παρουσία τους στις εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης, λόγω ενός υβριστικού σχολίου του κ. Καψώχα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γεγονός που έπληξε την εικόνα της ΕΡΤ ως μέσο «αξιόπιστης, αντικειμενικής και πλουραλιστικής ενημέρωσης».

    Πάντως, η Κατερίνα Ακριβοπούλου παραμένει ένα σημαντικό χαρτί για τον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ, με αδιαμφισβήτητα μεγάλη εμπειρία στον χώρο και αναγνωρισιμότητα στο τηλεοπτικό κοινό. Για τον λόγο αυτό και η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε αρχικά να αξιοποιήσει  την δημοσιογράφο, προτείνοντάς της να μετακινηθεί στη βραδινή ζώνη. Η ίδια φέρεται πάντως να απέρριψε την αρχική πρόταση της διοίκησης που αφορούσε ένα εβδομαδιαίο βραδινό πολιτικό τοκ-σόου (είτε τη Δευτέρα, είτε την Τρίτη) και να συμμετέχει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ως σχολιαστής.

    Το αντίο της Κατερίνας Ακριβοπούλου και του Σωτήρη Καψώχα στους τηλεθεατές

    Έτσι η νέα πρόταση της διοίκησης, η οποία επιχείρησε όλο αυτό το διάστημα να κρατήσει χαμηλούς τόνους, ήταν να προτείνει στην κ. Ακριβοπούλου να μεταφερθεί στη μεταμεσονύχτια ζώνη, ως παρουσιάστρια ενός νυχτερινού τοκ σόου πολιτικής επικαιρότητας. Πρόκειται για μια πρόταση για δίωρη καθημερινή εκπομπή (00:00-02:00) η οποία όπως φαίνεται μάλλον ικανοποιεί, έστω και σε έναν ορισμένο βαθμό, την κ. Ακριβοπούλου.

    Ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει πως η όλη συζήτηση στη διοίκηση της ΕΡΤ για την τύχη της κ. Ακριβοπούλου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, φέρεται να απασχόλησε και τους ενοίκους τόσο του Μεγάρου Μαξίμου όσο και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Άλλωστε τόσο η κα Ακριβοπούλου όσο και ο κ. Καψώχας λογίζονταν στο περιβάλλον του κ. Νίκου Παππά. Ο τελευταίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης για τις σχέσεις του με τον Μανώλη Πετσίτη και τον Αρτέμη Αρτεμίαυ, προκαλώντας την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου.

    Στο πλαίσιο των αλλαγών στην ενημερωτική διεύθυνση, υπήρξαν αλλαγές και στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ1, με τη θέση του κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, που αποχώρησε από την ΕΡΤ, να αναλαμβάνει ο Μάνος Νιφλής και ο Κώστας Αλατζάς.

    Η ανακοίνωση της ΕΡΤ: 

    Με στόχο την ανανέωση του ενημερωτικού περιεχομένου της δημόσιας τηλεόρασης, πάντα στο πλαίσιο της παροχής αξιόπιστης και πλουραλιστικής ενημέρωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφάσισε την αναδιάρθρωση του ενημερωτικού τομέα.

    Συγκεκριμένα, καθημερινά από τις 05:45 έως και τις 09:45 ο Μάνος Νιφλής και ο Κώστας Αλατζάς θα παρουσιάζουν αναλυτικά την πρώτη ειδησεογραφία της ημέρας. Μαζί τους στο σχολιασμό της επικαιρότητας θα είναι η Βούλα Κεχαγιά και ο Κώστας Παπαχλιμίτζος.

    Ο Νίκος Μερτζάνης θα παρουσιάζει μια νέα εκπομπή καθημερινά στις 19:00 με 21:00, εστιάζοντας στην εξέλιξη των γεγονότων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Η εκπομπή «Επόμενη ημέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, συνεχίζεται κανονικά.

    Η διοίκηση της ΕΡΤ ευχαριστεί θερμώς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο για την αξιόλογη δημοσιογραφική δουλειά του, που ενίσχυσε την αναβάθμιση της πρωινής ενημερωτικής ζώνης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αναβρασμός στην ΕΡΤ: Παραιτήθηκε γνωστός παρουσιαστής-Τέλος η εκπομπή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΡΤ: Έντονες φήμες για πρόωρους «τίτλους τέλους» για την Κ. Ακριβοπούλου και τον Σ. Καψώχα



    ΣΧΟΛΙΑ