• Πολιτική

    Επιμένει ο Τσίπρας για τους αρμούς της εξουσίας: Δεν μας πειράζει που φάγαμε ξύλο γιατί η αλήθεια μένει

    • NewsRoom
    Τσίπρας


    Σε μια σειρά ερωτήσεων από τα μέλη του iSYRIZA απάντησε το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας iASK&WATCH που εγκαινιάστηκε απόψε.

    Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποσχέθηκε επαναφορά της 13ης σύνταξης ενώ για μια ακόμα φορά υπερασπίστηκε την άποψή του για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την εξουσία και τον έλεγχο της.

    Επαναλαμβάνοντας την απάντησή του στις αντιδράσεις των υπόλοιπων κομμάτων για τον έλεγχο των «αρμών της εξουσίας», ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «δεν μάς πειράζει που φάγαμε ξύλο γιατί η αλήθεια και καίει και μένει». «Η Αριστερά δεν έρχεται για να εκδικηθεί. Όμως δεν ήμασταν αρκετά αποφασιστικοί γιατί το τρίπτυχο, κανόνες διαφάνειας, αξιοκρατία και λογοδοσία πρέπει να γίνει πράξη. Εμείς συναντήσαμε και παραλάβαμε ένα κομματικό κράτος , ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης διόρισε 15 διευθυντές εν μία νυκτί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εμείς είπαμε ότι δεν θα προχωρήσουμε σε αλλαγές με την καλή μας την καρδιά για να μην μάς κατηγορούν ότι αλλάζουμε. Είναι λάθος, αυτό πρέπει να είναι ένα μάθημα για εμάς γιατί όσοι έμειναν δεν είχαν μπει με αξιοκρατία. Εμείς δεν θέλουμε να βάλουμε τους δικούς μας αλλά τους άξιους», ανέφερε.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να απαντήσεις στο ερώτημα  γιατί η αντιπολίτευση που ασκεί δεν έχει δυναμισμό: «Αλήθεια; Αυτό είναι κάτι που το ακούω πιο πολύ από τους συριζαίους. Αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι πάντοτε αποτελεσματικό», ανέφερε.

    Ακολούθως εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει τις εκλογές θα πρέπει να κάνει τρία πράγματα: «Να δικαιώσει τους πολίτες που τον ψήφισαν, να πάρει με το μέρος του τους ψηφοφόρους που προτίμησαν την αποχή και να πείσει και κάποιους από τους πολίτες που ψήφισαν την Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι δεδομένο ότι πρέπει να φωνάζεις για να υπερτερείς. Όμως σίγουρα πρέπει να κάνεις εμπεριστατωμένη αντιπολίτευση. Κι εμείς στα μεγάλα θέματα κάνουμε. Τώρα, αν θα πρέπει τα στελέχη μας να γίνουν καλύτερα στις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ ή η κοινοβουλευτική ομάδα να γίνει καλύτερη αυτό ναι εκεί μπορούμε να βελτιωθούμε»

    Ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε να ικανοποιήσει το αίτημα μέλους από την Αίγινα για μία selfie λέγοντας αστειευόμενος: «Αφού ήρθες από την Αίγινα ασφαλώς. Δεν θα βγαίνεις selfie μόνο με τον Φλαμπουράρη».

    Απαντώντας σε ερώτημα για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πηγαίνει πάντα με τον σταυρό στον χέρι στα θέματα διαφάνειας και διαπλοκής σχολίασε: «Εσύ μάλλον συμπαθείς πολύ τον Πολάκη».



    ΣΧΟΛΙΑ