ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν απόψε νέες επιθέσεις εναντίον του Ιράν, όπως ανακοίνωσε το διοικητήριο που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).
Σε ενημέρωση της CENTCOM μέσω Χ αναφέρεται ότι «στις 3:00 μ.μ. (ώρα Ανατολικής Ακτής στις ΗΠΑ, 22:00 στην Ελλάδα), δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης άρχισαν να εξαπολύουν νέο γύρο επιθέσεων εναντίον του Ιράν, προκειμένου να συνεχίσουν να υποβαθμίζουν τις δυνατότητες του Ιράν να επιτίθεται σε εμπορικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ. Τα πλήγματα εξαπολύονται καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις προετοιμάζονται να επαναλάβουν τον ναυτικό αποκλεισμό ιρανικών λιμανιών και παράκτιων περιοχών. Ο αποκλεισμός τίθεται σε ισχύ στις 4 μ.μ. (ώρα Ανατολικής Ακτής στις ΗΠΑ, 23:00 στην Ελλάδα)».
Ιράν: Θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στα Στενά του Ορμούζ
Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Καζέμ Γαριμπαμπαντί σε συνέντευξή του στην ιρανική κρατική τηλεόραση δήλωσε πως τα Στενά του Ορμούζ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής ασφάλειας του Ιράν και η χώρα θα εξακολουθήσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα εκεί ανεξαρτήτως κόστους.
Υπογράμμισε επίσης ότι η Τεχεράνη δεν δεσμεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο πλέον από το Μνημόνιο Συνεννόησης (MoU) με τις ΗΠΑ.
Από την πλευρά τους, οι Φρουροί της Επανάστασης διεμήνυσαν πως όσο συνεχίζονται οι αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, «ούτε σταγόνα πετρελαίου ή φυσικού αερίου» δεν θα εξαχθεί από τη Μέση Ανατολή, όπως μεταδίδουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστήριξαν πως οι αμερικανικές επιθέσεις δεν θα έχουν άλλο αποτέλεσμα πέρα από το να καθυστερήσει το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ. Ανέφεραν επίσης ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν εν είδει αντιποίνων για τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν.
Διαβάστε επίσης
Ουκρανία: Τρεις νεκροί σε ρωσικές ρωσικές επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα
Βρυξέλλες: 6 νεκροί από την πυρκαγιά στο κτιριακό συγκρότημα – Eγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 22 αεροδρόμια: Αγκάθι για τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών αεροσκαφών ο διαγωνισμός
- Αλαφούζος VS Μαρινάκης: Η ΕΠΟ κρατά πλέον το «κλειδί» της Super League μετά το νέο αδιέξοδο
- Η δεξίωση στο Προεδρικό και οι αλλαγές, η Αγαπηδάκη, η ευφυία του ΚΜ και οι εκλογές (video), η αεικίνητη Κεραμέως και η Μέλπω με τον Νικόλα
- Στουρνάρας – Πιερρακάκης: «Καμπανάκι» για πληθωρισμό και ενέργεια, κάλεσμα για ισχυρότερες τράπεζες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.