• Πολιτική

    Νέα καμπάνια του isyriza κόντρα στην… «κανονικότητα» (video)

    • NewsRoom

    Ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


    Μια νέα προσπάθεια προκειμένου να προσεγγίσει νέους και φοιτητές στην πλατφόρμα isyriza.gr ξεκίνησε από την Παρασκευή το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τον θόρυβο που προκάλεσε η ένταση της περασμένης εβδομάδας μεταξύ διαδηλωτών της Ενιαίας Πρωτοβουλίας ΑΣΟΕΕ και της Αστυνομίας, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτηρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου, το οποίο με απόφαση της συγκλήτου παρέμενε κλειστό έως τις 17 Νοεμβρίου. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ, στο διαδικτυακό κάλεσμά του, «θυμήθηκε» την υπόθεση με την ταινία  «Τζόκερ» και την επέμβαση της αστυνομίας μετά από καταγγελία δύο υπαλλήλων του Υπ. Πολιτισμού, αλλά και την έφοδο των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών σε κλαμπ, όπου πραγματοποίησαν έλεγχο συλλαμβάνοντας 10 άτομα.

    Όπως αναφέρει ειρωνικά στο σποτ του ο ΣΥΡΙΖΑ, «η…κανονικότητα σε βρίσκει παντού», σύνθημα που ανταποκρίνεται στη θέση του κόμματος περί δήθεν καθεστωτική και ακροδεξιά διολίσθηση της κυβέρνησης σε ένα ακραίας μορφής δόγμα «νόμου και τάξης». Το κεντρικό μήνυμα στα social media είναι: «Θα αφήσεις τον συντηρητισμό και τον αυταρχισμό να γίνουν κανονικότητα; Έλα με ιδέες και όρεξη για να βρούμε τις απαντήσεις. Είναι στο χέρι σου. Μπες στο isyriza.gr να φτιάξουμε μαζί και καλύτερα τη νέα εποχή».

    Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η νέα φάση της καμπάνιας «έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και απευθύνεται κυρίως στη νέα γενιά για να φτιάξει τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής πάνω στα μεγάλα, αλλά και καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους. Στο πλαίσιο αυτό, η νεανική καμπάνια λέει ανοιχτά “ελάτε να ανοίξουμε σε ανθρώπους, σε προτάσεις, σε ιδέες”, “σας χρειαζόμαστε τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά και όλους μαζί για να φτιάξουμε το νέο παράδειγμα, ένα μεγάλο κόμμα που θα δίνει μάχες, θα κάνει αντιπολίτευση, θα υπάρχει ζωντανό στην κοινωνία και θα προσπαθεί να πείσει ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναπάρει τη διακυβέρνηση της χώρας”».

    «Έτσι η πλατφόρμα isyriza.gr είναι το “ανοιχτήρι”, που θα ανοίξει τις επιθυμίες, τις σκέψεις, τις προτάσεις των ανθρώπων. Και ο καθένας και η καθεμιά που μπαίνει σε αυτή γνωρίζει ότι από την πρώτη στιγμή έχει σημαντικό ρόλο. Όλο αυτό στο οποίο τους καλεί δεν φτιάχνεται από ειδικούς, φτιάχνεται από ανθρώπους, απλούς και καθημερινούς. Είναι χειροποίητο. Είναι δηλαδή DIY. Έτσι το μήνυμα είναι “Do isyriza Yourself”, δηλαδή “φτιάξε τον ΣΥΡΙΖΑ ο καθένας και η καθεμιά ξεχωριστά”, “φτιάξε τον ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα – φτιάξε τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί μας”», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πάντως, η μέχρι σήμερα πορεία της καμπάνιας του isyriza.gr φαίνεται πως δεν έχει εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες του κόμματος καθώς πλέον ο αρχικός στόχος των 120.000 νέων μελών μοιάζει ανέφικτος.



    ΣΧΟΛΙΑ