• Πολιτική

    Επιμένει ο Κουρουμπλής παρά την κατσάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ: Θα ξαναπήγαινα στο ίδρυμα

    • NewsRoom

    Παναγιώτης Κουρουμπλής


    Σταθερός στην άποψή ότι η επίσκεψή του στο ίδρυμα προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο ήταν σωστή παραμένει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρά τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντησή του εκεί με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του, και να γυρνούσε πίσω ο χρόνος ο ίδιος θα πήγαινε και πάλι στο ίδρυμα. Πάντως όπως παραδέχεται πως «γίνονται και λάθη».

    Η επίσκεψη του κ. Κουρουμπλή στο Αίγιο και οι φωτογραφίες που ανέβασε με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, σφοδρό πολέμιο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «ακραίος», «ομοφοβικός», «ρατσιστής»  και «ακροδεξιός», συνεχίζει να προκαλεί αναταραχή στην κυβέρνηση. Κυρίως δε καθώς αποκάλυψε το βαθύ ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τη μια πλευρά να αποτελούν τα παραδοσιακά στελέχη του Αριστερού χώρου και την άλλη οι «νεοφερμένοι» από άλλους χώρους, κυρίως οι προερχόμενοι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Πρόβλημα το οποίο γίνεται ακόμα πιο έντονο με την στάση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα προς μια μετακίνηση του κόμματος προς τον μεσαίο χώρο, με την «πλατιά απεύθυνση» και τις «γέφυρες» προς την Κεντροαριστερά, οι οποίες όμως βρήκαν απήχηση κυρίως σε ξεχασμένα στελέχη του παλαιού βαθιού ΠΑΣΟΚ.

    Οι αντιδράσεις μάλιστα ήταν ιδιαίτερα έντονες από το περιβάλλον των υπόλοιπων συνυποψηφίων του κ. Κουρουμπλή στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του κ. Παπαδημούλη. Η αναταραχή έφερε την άμεση αντίδραση του γραμματέας του κόμματος Π. Σκουρλέτη ο οποίος επικοινώνησε την Πέμπτη με τον κ. Κουρουμπλή ζητώντας του να διορθώσει. Μάλιστα το Μαξίμου φρόντισε εντέχνως να διακινήσει σενάρια που ήθελαν το κόμμα να συζητά μέχρι και τα σενάρια αποπομπής του πρώην υπουργού, κάτι το οποίο πάντως μοιάζει αδύνατο, ειδικά μετά το φιάσκο με την υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοΐζου. Πόσο μάλλον όταν η αποπομπή θα σήμαινε την ανεξαρτητοποίηση του κ. Κουρουμπλή, την ώρα που η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται από μια μόνο ψήφο (αν και πλέον αυτή θα μπορούσε να βρεθεί άνετα στο πρόσωπο της νέας προσθήκης του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Θεοχαρόπουλου της ΔΗΜΑΡ).

    Μετά τις αντιδράσεις ο κ. Κουρουμπλής φρόντισε να αφαιρέσει τις σχετικές δημοσιεύσεις με τις φωτογραφίες της συνάντησης με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο και να δηλώνει πως ήταν μια ατυχής στιγμή. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε με νόημα στη δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί.

    Σήμερα, μιλώντας στη ΒΕΡΓΙΝΑ TV, ο κ. Κουρουμπλής επανέρχεται στο ζήτημα σημειώνοντας πως επρόκειτο για μια «εθιμοτυπική επίσκεψη σε ένα ίδρυμα» όπως έκανε και άλλες τέτοιες επισκέψεις κατά την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη.

    Φρόντισε μάλιστα να τονίσει το συναισθηματικό του ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που είναι αναγκασμένοι να είναι σε ίδρυμα εξαιτίας κοινωνικών συνθηκών, αναφερόμενος και στα δικά του εφηβικά χρόνια κατά τα οποία πέρασε από 3 διαφορετικά ιδρύματα.

    Σε ερώτηση σχετικά με το πώς ως έμπειρος πολιτικός δεν «υπολόγισε» τις αντιδράσεις που θα είχε μια τέτοια συνάντηση απάντησε πως είναι καλοπροαίρετος στη ζωή του ενώ παραδέχτηκε πως «γίνονται και λάθη». Τέλος όταν ρωτήθηκε εάν θα έκανε την επίσκεψη σε περίπτωση που ο χρόνος γυρνούσε πίσω, είπε «εγώ στο ίδρυμα θα πήγαινα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλο το παρασκήνιο του τηλεφωνήματος Σκουρλέτη στον Κουρουμπλή για τον Αμβρόσιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κουρουμπλής για συνάντηση με Αμβρόσιο: «Στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί»



    ΣΧΟΛΙΑ