• Κοινωνία

  Ο Νίκος Χαρδαλιάς απαντά στον αφορισμό του Αμβρόσιου: «Κανένας κήρυκας του μίσους και της αμάθειας δεν μπορεί να χαλάσει τη σημερινή μέρα»

  Νίκος Χαρδαλιάς

  Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας


  «Όσοι μεγαλώσαμε με αρχές και αξίες, με την Πίστη μας να μας κατευθύνει και να μας οδηγεί, μάθαμε  ν’ αγαπάμε και να συγχωρούμε…»

  Τη δική του απάντηση για τον αφορισμό του από τον μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιο, μαζί με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκη Κεραμέως, έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

  «Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας. Άνοιξαν και πάλι οι Εκκλησίες μας. Αυτή τη μέρα κανένας κήρυκας του μίσους και της αμάθειας δεν μπορεί να τη χαλάσει.

  Όσοι μεγαλώσαμε με αρχές και αξίες, με την Πίστη μας να μας κατευθύνει και να μας οδηγεί, μάθαμε  ν’ αγαπάμε και να συγχωρούμε. Όχι να μισούμε.

  Σήμερα το πρωί, την ώρα του ανυπόστατου Μεγάλου Αφορισμού, επισκέφθηκα τον ΙΝ της ενορίας μου, τον Άγιο Γεώργιο Καρέα, και άναψα ένα κερί προσευχόμενος για την ψυχή εκείνων που με πρόσχημα την Χριστιανοσύνη μας κηρύσσουν το μίσος.

  Η Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος απαντάει σε όλα…», έγραψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, παραθέτοντας και την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, που χαρακτηρίζει ανυπόστατο και ανίσχυρο τον αφορισμό.

  Η ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά στο Twitter:  ΣΧΟΛΙΑ