• Πολιτική

    Κουρουμπλής: Μετά το «χέρι» από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαφάνισε άρον-άρον τις αναρτήσεις με τον Αμβρόσιο

    • NewsRoom


    Παρελθόν από τον λογαριασμό του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Twitter αποτελούν πλέον οι αναρτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο.

    Μετά τις έντονες αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την έκταση που πήρε το ζήτημα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος αποφάσισε να διαγράψει τις επίμαχες αναρτήσεις με τις φωτογραφίες από την υποδοχή του στο ίδρυμα προστασίας ηλικιωμένων Αγάπης Μέλαθρον «O Άγιος Χαράλαμπος» στο Αίγιο, όπου τιμήθηκε από τον μητροπολίτη Αμβρόσιο.

    Είχε προηγηθεί η… άγρια κατσάδα από τον γενικό γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, καθώς ο μητροπολίτης Αμβρόσιος έχει αρκετές φορές καταφερθεί εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί ως ακροδεξιό, με ρατσιστικές, ξενοφοβικές και σεξιστικές θέσεις. Μάλιστα πρόσφατα ο Μητροπολίτης καταδικάστηκε  σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή για τις κατηγορίες της δημόσιας υποκίνησης σε ρατσιστική βία ή μίσος και της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος με αφορμή ένα κείμενο του που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τον Δεκέμβριο του 2015.

    Στον κ. Κουρουμπλή καταλογίστηκε πως η ανάρτησή του είχε ψηφοθηρικά χαρακτηριστικά και μάλιστα από την «δεξαμενή» ενός χώρου τον οποίο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στοχοποιεί στο αφήγημά του για την ανάγκη δημιουργίας μετώπου κατά της ακροδεξιάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Κουρουμπλής φωτογραφίζεται με τον Αμβρόσιο και κάνει άνω-κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ