• Top Stories

    Όλο το παρασκήνιο του τηλεφωνήματος Σκουρλέτη στον Κουρουμπλή για τον Αμβρόσιο

    • NewsRoom

    Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής


    Σε σκληρή κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε χθες ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιος ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, εξαιτίας των φωτογραφιών με τις αγκαλιές με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Κουρουμπλής δέχθηκε τηλεφώνημα από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος φέρεται να τράβηξε το αυτί του υποψήφιου ευρωβουλευτή.

    Ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε εξηγήσεις από τον Κουρουμπλή για το ραντεβού του με τον ιεράρχη, γνωστό για τις ομοφοβικές δηλώσεις του, όπως και για τις ακροδεξιές πολιτικές τοποθετήσεις του. Μάλιστα, πρόσφατα ο μητροπολίτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή για τις κατηγορίες της δημόσιας υποκίνησης σε ρατσιστική βία ή μίσος και της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος με αφορμή ένα κείμενό του που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τον Δεκέμβριο του 2015.

    Η Δημοκρατία είναι ανεκτική και πρέπει να συγχωρεί, φέρεται να απάντησε ο κ. Κουρουμπλής. «Τι σχέση έχει η Δημοκρατία με τον Αμβρόσιο» φέρεται να του ανταπάντησε ο κ. Σκουρλέτης, αλλά απάντηση δεν πήρε.

    Από τις φωτογραφίες, όπου φαίνεται ο κ. Κουρουμπλής να παραλαμβάνει βραβείο από τον κ. Αμβρόσιο, προκύπτει ότι η συνάντηση δεν ήταν τυχαία, όπως αρχικά ισχυρίστηκε ο κ. Κουρουμπλής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόντρα έφτασε σε τέτοιο σημείο, που έγιναν σκέψεις μέχρι και να αποπεμφθεί ο κ. Κουρουμπλής από το ψηφοδέλτιο, ωστόσο η σκέψη απορρίφθηκε, καθώς κρίθηκε ότι θα προκαλούσε μεγαλύτερη ζημιά στο κόμμα. Αν αποφασιζόταν κάτι τέτοιο, θα ήταν ο δεύτερος υποψήφιος που θα αποπεμπόταν μετά το φιάσκο με την Μυρσίνη Λοΐζου.

    Μετά το τηλεφώνημα με τον κ. Σκουρλέτη ο κ. Κουρουμπλής κατέβασε από τον λογαριασμό του στο Twitter τις φωτογραφίες του με τον Αμβρόσιο.

    Η υπόθεση προκάλεσε συζητήσεις και μεταξύ βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι εξέφραζαν απορία για την κίνηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενός πολύ έμπειρου πολιτικού, σε μια πολύ δύσκολη για τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογική περίοδο.

    Και μάλιστα τη στιγμή που το κόμμα δίνει την μάχη κατά της ακροδεξιάς και επιχειρείται διεύρυνση στο χώρο της κεντροαριστεράς από την οποία προέρχεται ο πρώην υπουργός.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κουρουμπλής για συνάντηση με Αμβρόσιο: «Στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κουρουμπλής: Μετά το «χέρι» από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαφάνισε άρον-άρον τις αναρτήσεις με τον Αμβρόσιο

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Κουρουμπλής φωτογραφίζεται με τον Αμβρόσιο και κάνει άνω-κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ