Κοινωνία

Πώς απάντησε η Νίκη Κεραμέως στον «αφορισμό» της από τον Αμβρόσιο

  • NewsRoom
εκδρομές


Απάντηση για τον αντικανονικό αφορισμό της από τον πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο, έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Θα μπορούσα να απαντήσω με πολλούς τρόπους στο συγκεκριμένο θέμα. Ο καθένας μπορεί να λέει και να πράττει όπως κρίνει. Εγώ θεωρώ ότι κινηθήκαμε υπεύθυνα με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας και το δημόσιο συμφέρον προκειμένου να προστατεύσουμε τους πιστούς κάθε δόγματος» είπε σχετικά η κ. Κεραμέως.

«Κι αυτό παρά την εξαιρετική δυσκολία του εγχειρήματος και το πολύ δυσάρεστο του όλου εγχειρήματος. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν. Ας μην αφήσουμε, όμως, κάποιες ακραίες θέσεις και πράξεις να αμαυρώσουν το κλίμα και όλα αυτά τα σημαντικά που κερδίσαμε όλοι μαζί ενωμένοι» συμπλήρωσε η υπουργός.

Ο  Μητροπολίτης πρ.  Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας «αφόρισε» την Κυριακή την Νίκη Κεραμέως, μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Ωστόσο επρόκειτο περισσότερο για μια κίνηση εντυπωσιασμού, καθώς ο πρώην Μητροπολίτης δεν έχει κανένα δικαίωμα και δυνατότητα να επιλέξει μόνος του ποιον θα εκδιώξει από μέλος της Εκκλησίας.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, η Ιερά Σύνοδος τον «άδειασε» με εμφατικό τρόπο ξεκαθαρίζοντας πως μόνο η Ιεραρχία είναι αρμόδια να λάβει αποφάσεις για αφορισμό εναντίον μέλους της Εκκλησία


ΣΧΟΛΙΑ