• Πολιτική

    Κουρουμπλής για συνάντηση με Αμβρόσιο: «Στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί»

    • NewsRoom


    Θέση για τον σάλο που προκάλεσε εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ η συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής.

    Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σχετικά:

    «Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο- στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας. 

    Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: 

    Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

    Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αχαΐα, βρέθηκε στο Ίδρυμα κλειστής περίθαλψης ηλικιωμένων «Αγάπης Μέλαθρον – O Άγιος Χαράλαμπος» στο Αίγιο, όπου τιμήθηκε από τον μητροπολίτη Αμβρόσιο. Ο κ. Κουρουμπλής δημοσιοποίησε φωτογραφίες από τη συνάντησή του με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο στο Twitter, προκαλώντας αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό καθώς  ο μητροπολίτης Αμβρόσιος έχει αρκετές φορές καταφερθεί εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί ως ακροδεξιό, με ρατσιστικές, ξενοφοβικές και σεξιστικές θέσεις. Μάλιστα πρόσφατα ο Μητροπολίτης καταδικάστηκε  σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή για τις κατηγορίες της δημόσιας υποκίνησης σε ρατσιστική βία ή μίσος και της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος με αφορμή ένα κείμενο του που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τον Δεκέμβριο του 2015.

    Μάλιστα, ο κ. Κουρουμπλής δέχθηκε την επίπληξη του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος φέρεται να εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του κόμματος για τη συνάντησή του. Μετά τις αντιδράσεις ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας αφαίρεσε τις αναρτήσεις του από τον λογαριασμό του στο Twitter.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κουρουμπλής: Μετά το «χέρι» από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαφάνισε άρον-άρον τις αναρτήσεις με τον Αμβρόσιο
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κουρουμπλής φωτογραφίζεται με τον Αμβρόσιο και κάνει άνω-κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ