• Πολιτική

    Επικίνδυνο προεκλογικό παιχνίδι Τσίπρα με το Ελληνικό, βιαστικές κινήσεις για να προλάβει τον Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Λίγες ημέρες μετά το «καμπανάκι» που έκρουσε η διοίκηση της Lamda Development κατά την Γενική Συνέλευση των μετόχων της, όταν και προειδοποίησε για τον κίνδυνο η απερχόμενη κυβέρνηση να επιχειρήσει να «μπαλώσει» βιαστικά τις εκκρεμότητες που έχει αφήσει η ίδια να αιωρούνται γύρω από την επένδυση στο Ελληνικό οδηγώντας στην καθυστέρηση της , υπό την πίεση των πολιτικών εξελίξεων ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να εξετάζει να κάνει πραγματικότητα τον φόβο του ομίλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο την ερχόμενη εβδομάδα να στήσει μια νέα «φιέστα», πανηγυρίζοντας για την «έναρξη της επένδυσης». Η πίεση είναι μεγάλη, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αναφέρει πριν λίγες εβδομάδας πως από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησής του θα είναι η υπογραφή των τριών Υπουργικών Αποφάσεων που εκκρεμούν και θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου να γνωρίζουν τους πολεοδομικούς όρους οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για το καζίνο και να μπορέσει να ξεκολλήσει ο σχετικός διαγωνισμός.

    Υπό την πίεση αυτή, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών απέστειλε σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των συναρμοδίων Υπουργείων και Δήμων επείγον αίτημα για να καταθέσουν εγγράφως τις παρατηρήσεις τους για την επένδυση, καθώς υπήρχαν πολλές ελλείψεις στις εισηγήσεις των υπηρεσιών. Παράλληλα, την Παρασκευή δημοσιεύθηκε εσπευσμένα  ΦΕΚ με το οποίο γίνεται προσπάθεια να διευθετηθούν τα λάθη του κτηματολογίου στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, με σκοπό την υπογραφή την επόμενη εβδομάδα μιας από τις τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ). 

    Μάλιστα, στην κυβέρνηση θα ζητήσουν από τη Lamda, μέσα σε λίγες ημέρες, να υποβάλει και αυτή φάκελο με τις παρατηρήσεις της.

    Το εγχείρημα της κυβέρνησης ωστόσο παραμένει ακόμα κι έτσι δύσκολο, καθώς θεωρείται αδύνατο μέσα σε λίγες μόνο ημέρες να ξεπεραστούν αποτελεσματικά (και χωρίς να προσθέσει νέα προβλήματα λόγω της προχειρότητας της διαδικασίας εξπρές) ένα πρόβλημα για το οποίο η ίδια κωλυσιεργεί εδώ και 4,5 χρόνια.



    ΣΧΟΛΙΑ