• Πολιτική

    Ένταση στη Βουλή εξαιτίας του Χρήστου Ράμμου – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, για «σόου» μιλούν τα άλλα κόμματα

    • NewsRoom
    Χρήστος Ράμμος

    Χρήστος Ράμμος


    Σε αποχώρηση από την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπου εξετάζεται η υπόθεση συνακροάσεων-παρακολουθήσεων στα γραφεία του ΚΚΕ το 2016, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προχώρησαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλώντας την έντονη αντίδραση των υπολοίπων κομμάτων.

    Συγκεκριμένα, το αίτημα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου να παραστεί στην Θεσμών προκειμένου να ενημερώσει σε κλειστή συνεδρίαση τα μέλη της προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί, τον Μανώλη Συντυχάκη του ΚΚΕ να κάνει λόγο για «σόου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» και με τους βουλευτές της ΝΔ να καταγγέλλουν παρέμβαση στις εργασίες της επιτροπής.

    Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την αποχώρησή τους από την συνεδρίαση λέγοντας ότι το προεδρείο αρνείται να καλέσει για ακρόαση τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο αν και ο δεύτερος έχει ζητήσει να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής για τα πρόσφατα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε στους παρόχους τηλεπικοινωνιών.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάσης Μπούρας εξήγησε προς τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως πρέπει να καταθέσουν σχετικό αίτημα και εφόσον λάβει την υποστήριξη των 2/5 των μελών της επιτροπής, ο κ Ράμμος θα κληθεί εκ νέου.

    Ο κ. Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ μίλησε για «σόου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θλίβει. Στην σημερινή συνεδρίαση συζητούμε την υπόθεση παρακολουθήσεων του ΚΚΕ μετά από αίτημα που κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσχηματικά τα όσα είπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία διάθεση να φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση των παρακολουθήσεων στα γραφεία του ΚΚΕ».

    Ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος από την ΝΔ σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έχει ήδη καταθέσει 4 φορές στην επιτροπή ενώ πρόσθεσε: «Είναι πρωτοφανές το αίτημα «αυτό-πρόσκλησης» στην υψηλότερου επιπέδου κοινοβουλευτική επιτροπή του επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής. Ο κ. Ράμμος επιλέγει να κάνει πολιτική και κινείται εκτός των συνταγματικών ορίων της Αρχής της οποίας προΐσταται».

    Επιπλέον, ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης ανέφερε πως «οι ανεξάρτητες αρχές είναι θεσμικά αντίβαρα με οριοθετημένες από το Σύνταγμα αρμοδιότητες που δεν πρέπει να ξεπερνούν. Δεν μπορούν ως εκ τούτου ούτε να κρίνουν τις λειτουργίες της δικαιοσύνης, ούτε φυσικά να υποδεικνύουν στο Κοινοβούλιο και μάλιστα στην Επιτροπή Θεσμών τι θα κάνει».

    Τέλος, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι το κόμμα του δεν θα συνεργήσει σε προσπάθεια «συνταγματικής εκτροπής και αυτοκατάργησης της επιτροπής».

    Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

    «Μετά από έξι μήνες συσκότισης και συγκάλυψης η ώρα της αλήθειας για το σκάνδαλο των υποκλοπών έφτασε.

    Μετά την επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ που ζητά να ενημερώσει τη Βουλή για τα ευρήματα των ερευνών της, ο Πρόεδρος της Βουλής, οφείλει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να ορίσει συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών.

    Οποιαδήποτε προσπάθεια κωλυσιεργίας από την κυβερνητική πλειοψηφία δεν έχει πλέον κανένα νόημα.

    Η αλήθεια -είτε κάποιοι το επιθυμούν είτε όχι- είναι βέβαιο ότι θα αποκαλυφθεί και ο ελληνικός λαός θα μάθει ποιους και γιατί παρακολούθησε ο κ. Μητσοτάκης μέσα από τον παρακρατικό του μηχανισμό».

    Διαβάστε επίσης:

    Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής – Απερρίφθη το αίτημα Ράμμου, αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Νέα κίνηση Ράμμου: Ζητά σύγκληση Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις παρακολουθήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ