• Πολιτική

    Εκβιαστικά διλήμματα Τσίπρα πριν από την κάλπη – Ενωτικά μηνύματα από Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Twitter


    Με εκβιαστικά διλήμματα επιλέγει να κλείσει την προεκλογική εκστρατεία ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις δύο τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις του συνέδεσε άμεσα την ψήφο προς τον ΣΥΡΙΖΑ με την διατήρηση του πακέτου παροχών που ανακοινώθηκε πρόσφατα για μείωση του ΦΠΑ και «13η σύνταξη».

    Στον απόηχο των δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σημειώνει ιδιαίτερη βελτίωση στα ποσοστά του μετά το πακέτο παροχών ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε ένα βήμα παραπέρα συνδέοντας τη διατήρηση των μέτρων ελάφρυνσης με την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Μιλώντας χθες το πρωί στον ΑΝΤ1 είπε χαρακτηριστικά: «Την Κυριακή έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές. Αν το αποτέλεσμα της κάλπης δώσει στους Ευρωπαίους το δικαίωμα να αμφισβητήσουν τα μέτρα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δεν εγγυάται ότι θα συνεχιστούν τα μέτρα αυτά κι ότι θα διατηρηθούν».

    Στο ίδιο κλίμα, πριν από δύο ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του «Κόντρα»: «Ξέρει ο συνταξιούχος που μας παρακολουθεί ότι η σύνταξή του θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα πάρει την Κυριακή και θα βάλει στην κάλπη».

    Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού δεν πέρασαν απαρατήρητες από την αντιπολίτευση, με πιο χαρακτηριστική την αντίδραση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Καμίνη, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ο κ. Τσίπρας ομολογεί κυνικά ότι κρατά ομήρους τους συνταξιούχους με αντάλλαγμα μια ψήφο. Ξεχνά ότι το Ισχυρό Κοινωνικό Κράτος είναι Δικαίωμα για Όλους. Στις 26 Μάη, στείλε του Μήνυμα Αλλαγής!»

    Στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ σημειώνουν ότι οι αναφορές Τσίπρα αποκαλύπτουν την κυνική αντιμετώπιση της εκλογικής καμπάνιας και των δημοσίων οικονομικών από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, όπως και της ετοιμότητάς του να «τινάξει την μπάνκα στον αέρα» προκειμένου να διασωθεί εκλογικά.

    «Δεν είναι ώρα για ίσες αποστάσεις»

    Από την άλλη πλευρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια συμβολική κίνηση επιχειρεί να εμφανιστεί ενωτικός, προγραμματίζοντας την κεντρική εκδήλωση της ΝΔ στην Αθήνα στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου, «Ανδρέας Παπαπανδρέου».

    Σε διάφορα σχόλια για την επιλογή, στελέχη της ΝΔ σημείωναν ότι δεν ήταν τυχαία αφού συνάδουν με την ενωτική στρατηγική της καμπάνιας.

    Αναφορά έκανε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύοντας το μεσημέρι της Τρίτης στη Γλυφάδα. Αφού κάλεσε τους πολίτες που συνάντησε να βρεθούν σήμερα το βράδυ στο Περιστέρι, αναρωτήθηκε: «Ποιος θα το περίμενε ένας Μητσοτάκης να κάνει ομιλία σε ένα γήπεδο με την ονομασία ‘Ανδρέας Παπανδρέου’;». Και απαντώντας ο ίδιος συμπλήρωσε: «Αλλά η ζωή προχωράει!».

    «Ευθύνη μου είναι να ενώσω τον ελληνικό λαό, όχι να τον διχάσω. Διότι το δίλημμα δεν είναι ‘ή εμείς ή αυτοί’, αλλά ‘αν θα πάει η χώρα επιτέλους μπροστά ή αν θα μείνει πίσω’», είχε τονίσει νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας για το πραγματικό δίλημμα της κάλπης της προσεχούς Κυριακής.

    «Υποδεχόμαστε ανθρώπους που δεν μας ψήφισαν ποτέ στο παρελθόν, αλλά τώρα συμπορεύονται μαζί μας σε αυτή τη μεγάλη μάχη. Γιατί καταλαβαίνουν ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μια νίκη της Ελλάδος. Μια νίκη όλων των Ελλήνων» πρόσθεσε. Και για μια ακόμη φορά, απευθυνόμενος σε όσους θέλουν να απομακρυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία τόνισε με έμφαση ότι «δεν είναι ώρα των ίσων αποστάσεων».

    «Δεν είναι ώρα για ίσες αποστάσεις» συνέχισε, απευθυνόμενος προς τους παλαιούς φίλους του ΠΑΣΟΚ και τωρινούς υποστηρικτές του Κινήματος Αλλαγής, όπως είχε κάνει και στις δύο προηγούμενες ομιλίες του στη Χανιά και στην Πάτρα.



    ΣΧΟΛΙΑ