• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 4,9 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ

    • NewsRoom
    μητσοτάκης τσιπρας


    Εξακολουθεί να έχει σαφές προβάδισμα η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Prorata, λίγες μόλις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωκλογών της 26ης Μαΐου.

    Συγκεκριμένα, η διαφορά των δυο κομμάτων διαμορφώνεται στις 4,9 ποσοστιαίες μονάδες, υπέρ της ΝΔ. Ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 28,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3%, ενώ η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής παρουσιάζουν σαφές προβάδισμα για την τρίτη θέση, λαμβάνοντας ποσοστό 6,7% και 6,5% αντίστοιχα.

    Το ύψος της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει το 14,8%, ενώ περίπου το 5% απαντάει πως θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

    Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας, σχετικά με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για την επαναφορά της 13ης σύνταξης, το 44% ένιωσε αρνητικά συναισθήματα (δυσπιστία ή αποστροφή), το 36% ένιωσε θετικά συναισθήματα (ικανοποίηση ή ανακούφιση), ενώ το 20% είτε ένιωσε «αδιαφορία» είτε δεν θέλησε να απαντήσει.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ερώτηση «Τι θα νιώσετε αν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές», το 40% των συμμετεχόντων δήλωσε πως θα νιώσει κάποιο θετικό συναίσθημα (ελπίδα, ικανοποίηση ή ανακούφιση) αν η ΝΔ είναι τελικά πρώτο κόμμα, ενώ στην αντίστοιχη ερώτηση για το ΣΥΡΙΖΑ, το 35% των συμμετεχόντων δήλωσε πως θα νιώσει κάποιο θετικό συναίσθημα αν κερδίσει τις εκλογές.



    ΣΧΟΛΙΑ